Folkehelsevitenskap

Institutt for folkehelsevitenskap

Test
Helse skapes der folk lever og møtes. Vår ambisjon er å styrke kunnskapen om faktorer som fremmer helse og forebygger sykdom, og hvordan samfunnet kan legge til rette for god helse i hele befolkningen.

Nyheter

Mange mennesker føler ro i kontakt med dyr på grunn av reduksjon av stresshormoner i kroppen, forteller NMBU-forsker Ingeborg Pedersen.

Dyrene på gården bidrar positivt til folkehelsen

Norges første kurs om hvordan kontakt og aktivitet med gårdsdyr kan bedre menneskers helse, tilbys på NMBU. 

Belgfrukter er samlebetegnelsen på bønner, linser, erter og kikerter. De egner seg i mange slags retter, varme som kalde.

Belgfrukter gjør middagen din sunnere

Innvandrerkvinner fra Sørøst-Asia skal bidra til at det blir flere bønner, linser og kikerter på norske middagstallerkener. 

Blodsentrifuge av papir.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt. 

Ole Trygve Stigen fra Folkehelseinstituttet (FHI) var en av innlederne under festmarkeringen på Ås Campus.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås. 

Om instituttet

Institutt for folkehelsevitenskap har som mål å bidra til å styrke kunnskapen om miljø- og samfunnsforhold som påvirker folkehelsen. I tett kontakt med hverandre skaper studenter og vitenskapelige ansatte et interessant og stimulerende fagmiljø. 

Ansatte ved instituttet

Kontaktinformasjon:

Fredrik A. Dahls vei 15, 1430 Ås
Se større kart i Google Maps

 

Følg oss på sosiale medier