Folkehelsevitenskap

Institutt for folkehelsevitenskap

test
Helse skapes der folk lever og møtes. Vår ambisjon er å styrke kunnskapen om faktorer som fremmer helse og forebygger sykdom, og hvordan samfunnet på ulike nivå kan legge til rette for god helse i hele befolkningen.

Nyheter

Ole Trygve Stigen fra Folkehelseinstituttet (FHI) var en av innlederne under festmarkeringen på Ås Campus.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås. 

Blodsentrifuge av papir.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt. 

Arve Negaard (HIØ), Knut-Johan Rognlien (Østfold fylkeskommune, folkehelsesjef) Camilla Ihlebæk (NMBU/HiØ), Jo Ese (HiØ), Francesco Zambon (WHO Europe Office for Health and Developement, Policy Developement Officer), Simone Tetz (WHO Europe Office for Health and Developement, Administrative Officer)

WHO Europa ønsker å samarbeide med NMBU og HiØ

Verdens Helseorganisasjon Europa er positiv til et samarbeid med NMBU og HiØ om sosiale ulikheter i helse.

Hest og menneske

Hest som helsearbeider

Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.

Om instituttet

Institutt for folkehelsevitenskap har som mål å bidra til å styrke kunnskapen om miljø- og samfunnsforhold som påvirker folkehelsen. I tett kontakt med hverandre skaper studenter og vitenskapelige ansatte et interessant og stimulerende fagmiljø. 

Kontaktinformasjon:

Følg oss på sosiale medier