Doktorgrader ved KBMVed NMBUs fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap har vi cirka 70 doktorgradsstipendiater. Her kan du lese om noen av de mest nylige doktorgradene som er avlagt ved fakultetet.
Ny kunnskap om fermentering av plantebasert matI ei ny doktorgradsavhandling undersøker Charlotte Bauer Munch-Andersen korleis lokale mjølkesyrebakteriar kan brukast som startkulturar for fermentering av korn og belgvekstar, for å betre den funksj…
Unge forskarar samla på NMBU for å løyse miljøutfordringar i ArktisKorleis påverkar mikroplast, klimaendringar og miljøgifter Arktis? Dette var blant dei sentrale spørsmåla som 19 forskarar i starten av karriera utforska under ArcSolution Summer School ved NMBU i aug…
Når vi fordøyer mjølkefeitt hoppar feittsyrene på feittmolekyletKorleis feittsyrene er plasserte i feittmolekyla, kan påverke korleis spesifikke feittsyrer blir brotne ned under fordøyinga. Det viser doktorgradsarbeidet til Eirin Stork ved NMBU.
Tidligere toppleder skal undervise i matinnovasjon på NMBUEtter en lang og spennende karriere i næringslivet, har Knut Ellekjær valgt å bytte ut styrerom med forelesningssal. Nå skal han undervise i kurset "Produktutvikling av mat" ved NMBU, og han har store…
Usikker på hva du vil studere? Oppfyller du ikke realfagskravene? Det finnes flere veier inn til studieprogrammene våreVisste du at finnes et ettårig studie i realfag for deg som ikke helt vet hva du vil ennå? Eller at du kan starte på et grunnstudium selv om du mangler realfag fra videregående? Ved NMBU finnes det fl…
Bakterier som gjør jobben best, sliter mestForskere ved NMBU har oppdaget noe uventet om melkesyrebakterier: Jo flinkere de er til å utskille spesifikke proteiner, desto dårligere trives de selv.
Enzym og fucoidan: Ny innsikt frå brunalgarBrunalgar produserer komplekse karbohydrat kalla fucoidan, som spelar ei rolle i karbonlagring og har potensial innan medisin og industri. I doktorgradsarbeidet sitt har Diego Sebastian Reyes Weiss Av…
Karbohydrat frå belgvekstar kan bli framtidas mat-ingrediensPhilipp Garbers si doktorgradsavhandling viser at ein type karbohydrat som finst i erter og bønner ikkje nødvendigvis må brytast ned – dei kan i staden isolerast og brukast målretta som ingrediens i m…
Kan naturen gi oss løsningen på plastproblemet?Kanskje finnes svaret i et Snickers-papir kastet i skogen i 2014.