Enzym og fucoidan: Ny innsikt frå brunalgarBrunalgar produserer komplekse karbohydrat kalla fucoidan, som spelar ei rolle i karbonlagring og har potensial innan medisin og industri. I doktorgradsarbeidet sitt har Diego Sebastian Reyes Weiss Av…
Karbohydrat frå belgvekstar kan bli framtidas mat-ingrediensPhilipp Garbers si doktorgradsavhandling viser at ein type karbohydrat som finst i erter og bønner ikkje nødvendigvis må brytast ned – dei kan i staden isolerast og brukast målretta som ingrediens i m…
Kan naturen gi oss løsningen på plastproblemet?Kanskje finnes svaret i et Snickers-papir kastet i skogen i 2014.
Tina er labassistent hos NofimaTina Christensen har studert matvitenskap ved NMBU, studieprogrammet som i dag heter Mat, teknologi og helse. I dag jobber hun i Nofima. – Velg en studieretning som du synes virker spennende! På NMBU …
Solveig er rådgiver i kjemisk mattrygghet hos MattilsynetSolveig Nersten har studert matvitenskap ved NMBU, studieprogrammet som i dag heter Mat, teknologi og helse. I dag jobber hun i Mattilsynet. – I Mattilsynet er det stor variasjon blant både arbeidsopp…
Live er universitetslektor ved Universitetet i AgderLive Solhaug har studert sivilingeniør i kjemi og bioteknologi ved NMBU. Nå er hun universitetslektor, og studerer for å bli lærer. – Med min bakgrunn stiller jeg spesielt faglig sterkt innen naturfag…
Silje er laboratorieingeniør ved Oslo UniversitetssykehusSilje Henriette Aadne har studert bioteknologi ved NMBU. – Fra studiene på NMBU sitter jeg igjen med mye god laberfaring. Jeg fikk også tidlig en god innføring i programmering og dataanalyse, noe som …
Her er stoffet som ødelegger livet i havetNår det går bra med bakteriene på havbunnen, går det bra med større dyr. Nå har forskerne funnet ut at det er enten-eller for dem. Forskjellen mellom mye og lite liv er svovel.
Bakterier i jorda kan gi stor klimaeffektUtslippene av den kraftige klimagassen lystgass kan reduseres betydelig ved å tilsette spesielle bakterier i gjødselen. Dette har Elisabeth Gautefall Hiis forsket på i sin doktorgrad ved NMBU.
Morten Kjos er kåret til semesterets beste underviser av studentene på KBMMorten Kjos, professor i molekylær mikrobiologi, er tildelt Reagensrørrosetten for semesterets beste underviser ved fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM).