Kjemi - master

Kjemi - master

NMBU er helt i front innen forskning på miljøkjemi og naturstoffkjemi. Med kjemikunnskap kan du bidra til å løse miljøproblemer, og være med på å utvikle nye materialer og medisiner. Kjemi er også en sentral del av produktkontroll og analyse.

Varighet: 2 år heltid
Start: Høst 2019
Studiet kan innebære spennende ekskursjoner, også til arktiske strøk.

Studiet kan innebære spennende ekskursjoner, også til arktiske strøk.

Foto
Roland Kallenborn
Hva blir jeg?
Du kan arbeide i kjemisk eller farmasøytisk industri, ved kjemiske laboratorier, eller innen forskning. Du kan også jobbe i prosess- , mat- eller oljeindustrien, som faglig rådgiver i forvaltning og tilsyn, eller som lærer. Graden kan kvalifisere til ph.d.-studier (forskerutdanning). Med pedagogisk tilleggsutdanning kan du bli lektor.
Hva lærer jeg?

I Miljøkjemi lærer du å vurdere konsekvenser av miljøgifter ved hjelp av grunnleggende kunnskaper om forurensning. Du studerer også forurensningskilder og effekter av forurensning med avanserte metoder i felt og på lab. I Naturstoffkjemi arbeider du med forbindelser med biologisk aktivitet, og lærer hvordan disse kan syntetiseres eller isoleres. Du benytter avansert vitenskapelig utstyr til analyser av ulike prøver, og lærer hvordan og hvorfor forbindelser har biologisk aktivitet.

Kort om studiet

Oppbygging av studiet: Alle gjennomfører en masteroppgave på 60 stp. (anbefales) eller 30 stp. Avhengig av fagområde for masteroppgaven, velger du emner innen organisk-analytisk kjemi, uorganisk-analytisk kjemi, naturstoff-, radio- eller miljøkjemi. Minimum 30 stp. av masteremnene må være innen kjemi. Er du interessert i et semester på Svalbard? Vårsemesteret første studieår kan du følge arktisk rettede kjemiemner ved Universitetsenteret på Svalbard (UNIS).

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 
Eksempelplaner
VedleggStørrelse
PDF icon eksempelplan_studiearet_19-20_v6.pdf738.59 KB