Rekordhøye søkertall til Handelshøyskolen NMBU

Av Emma Susanna Hidas; Lars Mørk

Fornøyde studenter ved Handelshøyskolen
Fornøyde studenter ved Handelshøyskolen.Foto: Tommy Normann

Aldri før har søkertallet til økonomistudier ved NMBU vært så stor som i år. I overkant av 2000 søkere har Handelshøyskolens studieprogrammer som førstevalg for valg av studier til høsten.

Økt søkertall til både campus- og nettbaserte studier 

Interessen for studieprogrammene ved Handelshøyskolen NMBU har en økning på alle nivåer; årsenhet, bachelor og master.

Den nettbaserte årsenheten i bærekraftig økonomi og ledelse fikk en solid økning i søkere i år, og er for andre år på rad NMBUs mest populære studium med hele 1054 førsteprioritetsøkere.

I overkant av 3300 søkere hadde studieprogrammet blant sine valg på søknaden i Samordna opptak. 

– Dette er oppsiktsvekkende gode tall som viser at Handelshøyskolen fremstår som attraktiv, og foretrukket av mange søkere. Det er gledelig i en økende konkurransesituasjon hvor søkere har stadig flere studietilbud å velge mellom. Veksten forplikter oss til fortsatt kvalitet i alle ledd i studieprogrammene, sier Stephen Sirris, prodekan for utdanning ved Handelshøyskolen NMBU, fornøyd. 

– De nye studentene vil komme til et godt læringsmiljø og møte dedikerte lærere og fagfolk. Ved å utvikle og fornye utdanningene vi tilbyr, får samfunnet kompetente kandidater i samsvar med dagens og morgendagens behov, fortsetter han. 

Mest populære studieprogram ved NMBU

Flere vil bli siviløkonomer, bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon er det mest populære bachelorprogrammet ved NMBU med 230 førsteprioritetsøkere, som er en økning med hele 50 % fra i fjor.

De tre bachelorprogrammene ved Handelshøyskolen har stor interesse og hadde til sammen en økning på 25 % med 412 førsteprioritetsøkere.

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon fikk også flere søkere enn i fjor, og er det mest populære masterprogrammet i det lokale masteropptaket ved NMBU med 331 førsteprioritetsøkere. 

– Det er gledelig å se at søkerne synes at våre studier er attraktive og relevante. Mange studenter velger nå internship integrert i studiene, noe som gir kandidatene en unik kobling mellom teori og praksis underveis i studieløpet, sier Casper Claudi Rasmussen, dekan ved Handelshøyskolen NMBU. 

Dekan Casper

"Vi ser at våre ferdigutdannede kandidater har kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet. Dette er en motiverende bekreftelse på at vi utvikler våre studier etter studentenes- og samfunnets behov."

Casper Claudi Rasmussen, dekan ved Handelshøyskolen NMBU. 

To nye masterprogrammer 

Handelshøyskolen NMBU og Fakultet for landskap og samfunn har i samarbeid utviklet to nye engelskspråklige og tverrfaglige masterprogrammer innenfor global økonomi og politikk, samt samfunnsøkonomi og miljøforvaltning; Economics and Environmental Governance og Global Economy and Politics

Rasmussen sier at oppstarten av masterprogrammene er viktige for Handelshøyskolen og NMBU.  

– Tverrfaglighet og samarbeid er sentrale begreper i NMBU sin strategi og disse programmene er med på å posisjonere Handelshøyskolen NMBU som en fremoverlent institusjon som bidrar til å løse komplekse utfordringer i samfunnet. Vi starter programmene fordi at vi ser at der finnes et behov i samfunnet for nettopp den kompetansen som disse programmene gir, sier han.

– Nyhetene viser daglig hvor viktig det er å forstå hvordan både økonomiske og politiske drivere former vår verden, som direkte påvirker hvordan norske institusjoner skal agere i verden fremover. Det er derfor viktig for Handelshøyskolen å utdanne kandidater med kompetanse som går ut over Norges grenser. Handelshøyskolen er en del av NMBU og det ligger i vårt DNA å samarbeide med andre fakulteter og samfunnet omkring oss, fortsetter han.  

Per Martin Norheim-Martinsen, dekan for Fakultet for landskap og samfunn, er svært fornøyd med at Fakultet for landskap og samfunns fagmiljøer, innen blant annet globale utviklings- og miljøstudier, nå i samarbeid med Handelshøyskolen tilbyr to innovative og målrettede tverrfaglige masterprogram.

– Det vil gjøre våre studenter i stand til å bedre forstå og løse komplekse samfunnsutfordringer, sier han.

Gradsdag studenter ved Handelshøyskolen
Gradsdag studenter ved Handelshøyskolen. Foto: Magnhild Hummel

Ser frem til studiestart 

Handelshøyskolen ser frem til å ønske nye studenter velkommen til høsten. De kan glede seg til det faglige, med internasjonale anerkjente fagfolk innen sine felt og små klasser med nærhet til foreleserne.

Men også til å bli en del av NMBUs fantastiske studentmiljø, som har et bredt spekter av ulike aktiviteter og foreninger det er en plass hvor studentene fort kan få venner for livet. UKA i Ås, Norges lengste Kulturfestival, feirer også 100 år! 

Du kan fremdeles søke   

Fra 1. juli er det mulighet å søke opptak til våre populære nettbaserte enkeltemner innen økonomi og ledelse som starter opp til høsten. Det er ingen kursavgift, kun en semesteravgift på kr 470. 

Årstudiet i bærekraftig økonomi og ledelse har også opptak til våren med søknadsfrist 15. januar. 

Publisert - Oppdatert

Del på