Entreprenørskap og innovasjon

Entreprenørskap og innovasjon

Master (toårig) Heltid

Innovative studenter i aksjon

Foto
Håkon Sparre, NMBU

Ønsker du unik kompetanse som er populær hos Start-ups eller bedrifter som jobber med innovasjon, endringsprosesser og forretningsutvikling, i en digital verden under konstant endring? Da er dette studiet noe for deg!

Opptakskrav

Bachelor, 180 stp

Søknadsfrist 

15. april

Oppstart
Høst 2022
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: +47 67 23 01 11

 

Studiekvalitet:

Student- og kandidatundersøkelser

Du bruker aktivt din egen bakgrunn fra studier og arbeid gjennom hele masterstudiet i entreprenørskap og innovasjon. Store deler av studiet er prosjektbasert, hvor du jobber i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet. Studentene er selv aktivt med på å utvikle undervisningen. 

Studiet gir deg en mulighet til å bygge opp et nettverk og skape din egen karriere innen norske og internasjonale nyskapingsmiljøer. I løpet av studietiden bygger du nettverk både i Norge og utlandet gjennom blant annet bedriftsbesøk, prosjekter og internships.

Studentene får internasjonal erfaring gjennom utenlandsopphold med internship, og alle kan også velge å ha et internship i en valgfri bedrift i Norge.

Masterstudiet trekkes frem som en av de beste i klassen på tilbakemelding, veiledning og praksis i høyere utdanningen i to evalueringsrapporter fra NOKUT (Skryt til NMBUs Entreprenørskap og Innovasjonsstudie). I 2018 fikk studiet NMBUs Undervisningspris for programmet "Advancing learning through peer mentoring". 

Oppbygging
Studiet betstår i hovedsak av en felles grunnblokk, inkludert utenlandsopphold andre semester og masteroppgaven siste semester. Kursene i grunnblokken dekker et vidt spekter av emner relevant for de som ønsker å jobbe med oppstartsbedrifter og forretningsutvikling. Tredje semester kan studentene velge valgfrie emner ved Handelshøyskolen eller øvrige fakulteter ved NMBU.

Her kan du lese om studentlivet ved Handelshøyskolen.

Hva blir du?

Bedrifter etterspør kompetanse og talenter som kan utvikle og drive innovasjonsprosesser. Ved å velge dette studiet kan du bli gründer eller jobbe med innovasjon og forretningsutvikling i etablerte bedrifter.

Yrkeseksempler: Intervju med tidligere studenter 

Video av tidligere student og gründer Andreas Havdahl. 

Hva lærer du?

Du får verktøyene til å gjennomføre vellykkede kommersialiseringsprosesser eller starte egen virksomhet. Du lærer entreprenørskap og innovasjon i praksis, med fokus på innovasjons- og entreprenørskapsmetoder, markedsforståelse og økonomi.

Livet som student

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. 

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

 

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 

Detaljerte opptakskrav

Bachelorgrad med ulik faglig bakgrunn. Dette er en breddemaster som rekrutterer studenter med ulik kompetanse, noe som skaper et spennende studiemiljø.

Alle søkere må legge ved et motivasjonsbrev og vitnemål i søknaden, og det vil bli gjennomført intervju av aktuelle kandidater.

I mitt arbeid med AI i DNB har jeg hatt stor nytte av metodene og tankesettet man lærer i studiet. Gründerskolen var noe av det beste med studiet, hvor vi fikk god arbeidserfaring og mye faglig påfyll.

Kaia Rosseland, graduate/senior AI trainer, DNB

Oppbygging

Mer informasjon om programmets oppbygging finner du her.