INN332 Internship Abroad

Studiepoeng:25

Ansvarlig fakultet:Handelshøyskolen

Emneansvarlig:Elin Kubberød

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Engelsk

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:

750 timer.

400 timer i bedrift/institusjon (12 uker, 5 dager per uke), 150 timer seminarer og workshops ved vertsinstitusjonen, 200 timer arbeid på logger og refleksjonsrapporten (inkludert pensumlitteratur).

Undervisnings- og vurderingsperiode:Gis i vårparallellen.

Om dette emnet

Et internasjonalt internship i entreprenørskap og innovasjon gir deg som student en unik mulighet til å få tverrkulturell arbeidslivserfaring i et studierelevant selskap i et annet land. Du får prøvd ut teorier og metoder i praksis i en ny kulturell kontekst, samtidig som du bidrar med ekstra ressurser, forskningsbasert kunnskap og utenfraperspektiver rett fra studiene dine. Slik vil internshipet være nyttig for både deg og virksomheten du jobber for - og gi begge parter rikelig med læringsmuligheter. Dette emnet tar utgangspunkt i tverrkulturell handlingsorientert læring innenfor området entreprenørskap og innovasjon. Hensikten med emnet er å tilegne seg relevant praktisk erfaring og å anvende akademisk kunnskap i praksis. Samarbeid mellom universiteter og næringsliv har gitt liv til mange nye innovasjoner gjennom årene. Bestrebelser på å finne løsninger på komplekse sosiale, miljømessige og økonomiske utfordringer har i økende grad krevd samarbeid mellom universiteter og næringsliv, lokalt og tverrkulturelt. Inkubasjonssamarbeid mellom næringsliv og universiteter er derfor sentralt i dette internshipet. For tiden er samarbeidsinstitusjonene vår universitetet i Stellenbosch i Sør-Afrika og Rice University i USA.

Dette lærer du

Kunnskaper:

  • Du vil utvikle kunnskap om arbeid med entreprenørskap og innovasjon og tilegne deg en dypere forståelse for aktuelle utfordringer som ulike aktører i en annen kulturell kontekst står overfor i praksis
  • Du vil lære å relatere egne praktiske erfaringer fra internshipet til teori og metoder i studieprogrammet og slik sett oppnå dypere innsikt i anvendelsen av disse, slik at du kan skape ny kunnskap og forståelse som utfordrer etablert tenkning og praksis.

Ferdigheter:

  • Du vil lære å samarbeide om å identifisere nye muligheter som kan bidra til nye og kreative ideer, omstilling og vekst i virksomheten du har praksis i
  • Du vil utvikle ferdigheter i å analysere, formulere, formidle og bruke løsninger i selskapet og i å ta velfunderte valg ved å reflektere over teori og praksis i en ny kulturell kontekst
  • Du vil utvikle ferdigheter som gjør at du kan beskrive, reflektere over og dele praksisbaserte erfaringer

Generell kompetanse:

  • Du vil få opplæring, i en tverrkulturell kontekst, i hvordan du kan bidra til faglig utvikling innen ditt fagområde
  • Du vil bli i stand til å arbeide selvstendig, delta i selskapet som teammedlem og bidra som partner og med et utenfraperspektiv på innovasjonsutfordringene selskapet står overfor
  • Du vil få kompetanse til å absorbere og reflektere over praksisbasert tverrkulturell læring

​​​Eksempler på forventet utbytte:

  • Utvikle tverrkulturelt samarbeid innen entreprenørskap og innovasjon
  • Utvikle bærekraftige forbindelser mellom norsk og sørafrikansk næringsliv
  • Utforske nye områder for aktiviteter og samarbeid for felles kompetanseutvikling, og lære hvordan man overfører kunnskap og ferdigheter mellom ulike kulturelle kontekster
  • Læringskonteksten er oppstartsselskapene i og rundt universitetet, universitetsmiljøet og det regionale økosystemet.

    Studentene skal delta i ulike nettverks- og kursaktiviteter: Introduksjonsseminarer, kurs i innovasjon og entreprenørskap på universitetet, tilstedeværelse på seminarer og workshops organisert i samarbeid med våre partnere ved universitetet, samt besøk hos lokale næringsaktører og gründere. Det forventes også initiativ til å delta på lokale nettverksarrangementer ila praksis perioden.

    Akademisk leveranse - refleksjonsrapport: Det skal skrives en refleksjonsrapport på inntil 10 sider, der du skal koble teori, metoder og praksis og reflektere over internshipet og den praksisbaserte læringen i den andre kulturelle konteksten. Gjennom refleksjonsrapporten skal du vise at du er i stand til å reflektere rundt læring i praksis med utgangspunkt i obligatorisk og selvvalgt litteratur. Ytterligere informasjon om rapportens format og innhold vil bli gitt ved kursstart.

  • Studentene vil bli tildelt en veileder i vertsmiljøet som vil ha oppsikt med alle aktiviteter. Vedkommende vil fungere som praksiskoordinator og ha tett oppsyn med studentenes aktiviteter.
  • Pensum består av obligatorisk og selvvalgt litteratur. Den obligatoriske litteraturen kunngjøres på Canvas før studenten forlater NMBU. Den selvvalgte litteraturen vil bestå av relevant teori og metoder knyttet til entreprenøriell læring og entreprenørielle metoder innen innovasjon og entreprenørskap.
  • Refleksjonsrapport skrives på engelsk. Refleksjonsrapporten teller 100 % av karakteren. Den praksisbaserte tverrkulturelle læringen skal dokumenteres underveis gjennom refleksjonsvlogger. Den endelige akademiske leveransen er en refleksjonsrapport, som skal skrives individuelt. Refleksjonsrapporten vurderes til bestått/ikke bestått.

    Refleksjonsrapport Karakterregel: Bestått/ Ikke bestått
  • Ekstern sensor kvalitetssikrer pensum, eksamensoppgaver og prinsipper for evaluering og besvarelser.
  • Obligatorisk aktivitet:

    • Obligatorisk internship i oppstartsbedriften/firmaet. Full tid (40 timers uke) i 12 uker.
    • Obligatorisk deltakelse i alle de fastsatte entreprenørskapsaktivitetene i vertslandet, inkludert kontakt med lokalt næringsliv, tilstedeværelse på seminarer og andre obligatoriske oppgaver, som vil bli spesifisert i vertslandet.
    • Vlogger fra refleksjon over praksis
    • Refleksjonsrapport om egen entreprenøriell og tverrkulturell læring
  • Dette er et internship- og utvekslingstilbud for masterstudenter. Det vil være en egen søknadsprosess i høstsemesteret. Mer informasjon finner du på: www.internabroad.no/