Entreprenørskap og innovasjon

Entreprenørskap og innovasjon

Master (toårig) Heltid

Video: Tommy Normann, NMBU

Ønsker du unik kompetanse og praktisk erfaring som kan bidra til innovasjon og bærekraftige løsninger i oppstartsbedrifter eller etablerte virksomheter? Eller drømmer du om å starte din egen bedrift? Da er denne tverrfaglige masteren noe for deg!

Opptakskrav

Bachelor, 180 stp

Søknadsfrist 

15. april

Oppstart
Høst 2022
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: +47 67 23 01 11

 

Studiekvalitet:

Student- og kandidatundersøkelser

Gründere og entreprenører er viktig i samfunnet, vi trenger noen som tar sjanser og skaper nye arbeidsplasser og muligheter. Gjennom denne masteren bruker du aktivt din bakgrunn fra tidligere studier og arbeid til å utvikle deg faglig og som person. Store deler av studiet er prosjektbasert, hvor du vil jobbe i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet og dere som studenter er aktivt med på å utvikle undervisningen.

Studiet gir deg også en mulighet til å bygge opp ett nettverk og forme din egen karriere basert på dine veivalg og erfaringer underveis i masteren. I løpet av studietiden bygger du nettverk både i Norge og i utlandet gjennom blant annet bedriftsbesøk, internship og utveksling – Internship Abroad.

Gjennom dette studiet vil du bli kjent med en rekke ulike undervisningsmetoder som gjør at denne masteren skiller seg fra andre masterprogram. Blant annet «Learning by doing», teambasert læring, mentoring, ukentlige teampresentasjoner og omvendt klasserom.

Mer informasjon om programmets oppbygging finner du her: Master i entreprenørskap og innovasjon - oppbygging og gjennomføring | NMBU

Her kan du lese om studentlivet ved Handelshøyskolen.

Hva blir du?

Bedrifter etterspør kompetanse og talenter som kan utvikle og drive innovasjonsprosesser. Ved å velge dette studiet kan du bli gründer eller jobbe med innovasjon og forretningsutvikling i både oppstartsbedrifter og etablerte bedrifter.

Yrkeseksempler: Intervju med tidligere studenter 

Video av tidligere student og gründer Andreas Havdahl. 

Hva lærer du?

Gjennom dette studiet vil du få verktøy og kompetanse som gjør at du kan gjennomføre vellykkede kommersialiseringsprosesser eller starte din egen bedrift. Du vil lære entreprenørskap og innovasjon i praksis, med fokus på innovasjons- og entreprenørskapsmetoder, bærekraft, markedsforståelse, ledelse og økonomi.

Livet som student

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. 

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

 

Utvekslingsmuligheter

Internship Abroad er et internship- og utvekslingstilbud for masterstudenter og er integrert i masteren Entreprenørskap og innovasjon. Store deler av utenlandsoppholdet består av internship i en oppstartsbedrift, hvor du vil jobbe i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet. Du vil være med på bedriftens aktiviteter, få tildelt egne prosjekter og over tid vil du få innsikt i hva det innebærer å være en gründer. Du vil også få undervisning i entreprenørskap ved det universitetet vi samarbeider med.

Les mer om emnet: Course code INN332 | NMBU

Les mer om programmet: Internship Abroad | NMBU (internabroad.no)

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 

Detaljerte opptakskrav

Bachelorgrad med ulik faglig bakgrunn. Dette er en breddemaster som rekrutterer studenter med ulik kompetanse, noe som skaper et spennende studiemiljø.

Alle søkere må legge ved et motivasjonsbrev og vitnemål i søknaden, og det vil bli gjennomført intervju av aktuelle kandidater.

I mitt arbeid med AI i DNB har jeg hatt stor nytte av metodene og tankesettet man lærer i studiet. Gründerskolen var noe av det beste med studiet, hvor vi fikk god arbeidserfaring og mye faglig påfyll.

Kaia Rosseland, graduate/senior AI trainer, DNB

Oppbygging

Mer informasjon om programmets oppbygging finner du her.