Entreprenørskap og innovasjon

Master (toårig) Heltid

Innovative studenter i aksjon

Håkon Sparre, NMBU

Ønsker du unik kompetanse som er populær hos Start-ups eller bedrifter som jobber med innovasjon, endringsprosesser og forretningsutvikling i en digital verden under konstant endring? Da er dette studiet noe for deg!

Bachelor, 180 stp

1. juni

Høst 2020
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: 67 23 01 11

Til fakultet:

Tlf: 67 23 11 00

Du bruker aktivt din egen bakgrunn fra studier og arbeid gjennom hele studiet. Store deler av studiet er prosjektbasert hvor du jobber i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet. Studentene er selv aktivt med på å utvikle undervisningen.

Studiet gir deg en mulighet til å bygge opp et nettverk og skape din egen karriere innen nyskapingsmiljøer i Norge og internasjonalt. I løpet av studiet bygger du nettverk både i Norge og utlandet gjennom blant annet bedriftsbesøk, prosjekter og internships.

Studentene på Forretningsutvikling får internasjonal erfaring gjennom opphold ved Gründerskolen i USA, og på Digital Forretningsutvikling er det mulig å reise på utvekslingsopphold 3. semester. Alle studentene på masterprogrammet kan også velge å ha et internship i en valgfri bedrift.

Hva blir du?

Bedrifter etterspør kompetanse og talenter som kan utvikle og drive innovasjonsprosesser.

Studiet tilbyr to studieretninger:

• Forretningsutvikling
  • Digital forretningstransformasjon.

Ved å velge Forretningsutvikling kan du bli gründer eller jobbe med innovasjon og forretningsutvikling i etablerte bedrifter.

Ved å velge Digital forretningstransformasjon vil du arbeide med utvikling av digitale endringsprosesser i organisasjoner.

Hva lærer du?

Forretningsutvikling: Du får verktøyene til å gjennomføre vellykkede kommersialiseringsprosesser eller starte egen virksomhet. Du lærer entreprenørskap og innovasjon i praksis, og det fokuseres på innovasjons- og entreprenørskapsmetoder, markedsforståelse og økonomi.

Digital forretningstransformasjon: Du vil drive digitale innovasjonsprosjekter hvor Big Data står sentralt. Studiet forener innovasjon, prosjektledelse, informatikk og datavitenskap.

Livet som student

Håkon Sparre, NMBU

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. UKA arrangeres neste gang i 2020.

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

• Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling?

Shutterstock

Detaljerte opptakskrav

Forretningsutvikling: Bachelorgrad med ulik bakgrunn. Dette er en breddemaster som rekrutterer studenter med ulik kompetanse, noe som skaper et spennende studiemiljø.

Digital forretningstransformasjon: Bachelorgrad, og minimum 30 stp. matematikk, informatikk eller økonomi og 5 stp. statistikk. Alle søkere vurderes individuelt.

Alle søkere må legge ved et motivasjonsbrev og vitnemål i søknaden, og det vil bli gjennomført intervju av aktuelle kandidater.

I mitt arbeid med AI i DNB har jeg hatt stor nytte av metodene og tankesettet man lærer i studiet. Gründerskolen var noe av det beste med studiet, hvor man fikk god arbeidserfaring og mye faglig påfyll.

Kaia Rosseland, graduate/senior AI trainer, DNB