Lektorutdanning i realfag

Lektorutdanning i realfag

Master (femårig) 5 år

Lektorutdanning i realfag (LUR)

Foto
Håkon Sparre

Har du lyst til å gjøre realfag spennende for elever på ungdoms- og videregående skole? Er du opptatt av utdanning for bærekraftig utvikling? Lektorprogrammet ved NMBU gir deg mastergrad i realfag og undervisningskompetanse i to skolefag.

Opptakskrav

LÆREAL

Søknadsfrist:

Samordna opptak:
15. april / (1. mars) 
Høyere årstrinn: 15. april

Antall studieplasser
30
Oppstart
Høst
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: 67 23 01 11

 

Kontakt studieveileder:
67 23 16 70

Drop-in studieveiledning

 

 

Med lektorutdanning i realfag på NMBU får du både en mastergrad i realfag og undervisningskompetanse i to skolefag. Lektorstudiet kvalifiserer for å undervise i videregående skole og på ungdomstrinnet. Allerede første studieår får du praksisopplæring ved en av våre partnerskapsskoler.  

Du kan skreddersy studiet etter dine egne faginteresser. Vi har samarbeid med universiteter, vitensentre og skoler i hele Norge og i andre land. I løpet av studietiden kan du ta emner i utlandet, delta i prosjekter, utviklingsarbeid og praksisopplæring og få verdifull internasjonal erfaring.  

Fagmiljøet du møter som lektorstudent ved NMBU består av engasjerte professorer, forskere og teknikere. Vi tar godt vare på studentene våre og du kan banke på en professordør om du trenger råd om studier og fag.  

Vi er levende opptatt av utdanning for bærekraftig utvikling og hvordan verden skal løse sine energi- og miljøproblemer og har blant annet et samarbeid med fire videregående skoler i Akershus om utdanning for bærekraftig utvikling.

Har du en grad eller deler av en grad fra tidligere og ønsker du å ta lektorutdanning? Da kan opptak til høyere årstrinn være aktuelt for deg.

Studenter som fullfører lærerutdanninger innen realfag kan få slettet inntil 50 000 kroner av studielånet.

Hva blir du?

De fleste av våre studenter blir lektorer i videregående skole der de underviser i forskjellige realfag. Andre velger å bli lærere i ungdomsskolen. Studieprogrammet gjør deg også kvalifisert for andre yrker i form av formidling eller rådgivning i utdanningssektoren. 

Klikk her for å lese intervjuer med noen av våre tidligere studenter.  

Hva lærer du?

På NMBU er vi opptatt av at lektorene vi utdanner har svært god faglig bakgrunn. Derfor får du en utdanning med høy kvalitet og god faglig bredde innen realfagene. I løpet av studiet får du også omfattende kunnskap om pedagogikk og didaktikk, der du lærer hvordan du på best mulig måte kan formidle kunnskapen i disiplinfagene til elever ute i skolen. Gjennom praksisopplæringen får man brukt alt det man har lært samtidig som man får relevant arbeidslivserfaring.  

Du får innføring i de grunnleggende realfagene og spesialiserer deg deretter i to av de følgende fagene: Biologi, kjemi, fysikk, matematikk, geofag, naturfag, informatikk og økonomi. I hvert av de to fagene du velger, tar du først 60 studiepoeng (emnegruppe), som kvalifiserer deg for å kunne undervise i skolen, før du fordyper deg i et fag. 

Masteroppgaven kan enten være i fordypningsfaget du har valgt eller du kan velge en spennende oppgave i fagdidaktikk.

Livet som student

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. 

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

 

Utvekslingsmuligheter

Det er flere muligheter for utveksling i lektorutdanningen. I tillegg til å ta emner i utlandet, kan du søke om å gjennomføre praksisopplæring i utlandet i det 4. studieåret. Vi har et organisert opplegg for praksisopplæring i Tanzania

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 

Foto
Shutterstock

Dra på utveksling og nyt studietida! Kollektiv, foreninger, Samfunnet og Eika Treningssenter tilbyr så mye bra!

Guro Ranes, Lektor i videregående skole