Master (5-årig)HeltidMatvitenskap og ernæring
Er du nysgjerrig på fremtidens mat? Vil du sikre en trygg og bærekraftig matproduksjon? Undersøke hvordan næringsstoffer påvirker kroppen?
Søknadsfrist:
Studiestart:
Høst
Antall studieplasser:
20
Poenggrenser:
Opptakskrav:
Generell studiekompetanse + realfagskrav (REALFA)
Mer om opptakskrav
I denne mastergraden lærer du å forstå hva mat egentlig er, hvordan den kjemisk er bygget opp og hvordan den påvirker oss når vi spiser den. Studentene våre lærer også om behandling av råvarer, bruk av prosessutstyr for matproduksjon, forbrukeradferd, emballasjeteknologi, hygiene og mikrobiologi.
Hos oss får du tett oppfølging fra veilederen din og kan delta i spennende forskning underveis i studiet. Du får bruke topp moderne utstyr, som gjør deg godt forberedt når du skal ut i arbeidslivet. Våre studenter har mye tid til praktisk arbeid i laboratoriet og i Matpiloten – Norges eneste forskningsfabrikk for mat. Vi har også et eget innovasjons-laboratorium for studenter, FoodLabs, hvor du selv kan prøve deg fram for å lage nye matprodukter.
Mastergraden gir deg verdifull kompetanse innen fagområder som matproduksjon, ernæring og miljø. Studentene våre deltar i forskning underveis i studiet og får bruke moderne utstyr for forskning, innovasjon og undervisning.
Se litt om hvordan vi har det på instagram for studieprogrammet og fakultetet
Karrieremuligheter
Matindustrien er Norges nest største industri. Mastergraden i matvitenskap gir deg ettertraktet fagkunnskap, og gjør deg kvalifisert for en rekke spennende jobber innen produksjon, utvikling, analyse og kvalitetssikring av mat og næringsmidler.
De tidligere studentene våre jobber i dag i store konsern og i små nisjebedrifter, i fiskeindustrien, på meierier, bakerier, i offentlige virksomheter som Mattilsynet eller med analyse i laboratorium. Noen er ledere og rådgivere, mens andre jobber med produktutvikling, produksjonsledelse og administrasjon.
Over nitti prosent av studentene våre har fått seg en relevant jobb innen seks måneder etter fullførte studier. Mastergraden kan også kvalifisere deg til doktorgradsstudier, der du kan forske videre og bli ekspert innen ditt fagområde.
Hva lærer du?
Muligheter for utveksling
Programmets oppbygning
Om programmet