Skrivesenteret tilbyr gratis veiledning i akademisk skriving for bachelor-, master- og PhD-studenter ved NMBU. Hyggelige og erfarne skriveveiledere er her for å hjelpe deg gjennom hele skriveprosessen, fra notater og skissering hele veien til hele veien til ferdig tekst!

Digitale avtaler er også tilgjengelige gjennom Microsoft Teams!

Skrivesenteret vil være åpent våren 2024 fra og med 5. februar.

Skrivesenteret tilbyr foreløpig ikke forelesninger, workshops eller andre former for akademisk skriveopplæring.

Bildet er tatt i de nye veterinærbyningene i forbindelse med rekruttering av studenter til NMBU 2021

Kontakt oss:

Besøk oss:

 • Du finner oss i første etasje i tilknytning til biblioteket, rom LS1001

  Mandag 09.00-16.00

  Tirsdag STENGT

  Onsdag 09.00-16.00

  Torsdag 09.00-16.00

  Fredag 09.00-16.00

 • Du finner oss i bibliotekets lokaler, rom SU121

  Mandag 09.00-16.00

  Tirsdag STENGT

  Onsdag 09.00-16.00

  Torsdag 09.00-13.00

  Fredag STENGT

Følg oss:

  1. Bestill time ved å klikke her (maks 1 time per dag, 2 uker i forveien).
  2. Velg den avtaletypen som passer best for ditt studienivå, språk og behov.
   1. MERK: Du må velge "digital" hvis du har tenkt å ha en online time.
  3. Se timeplanen under for å se om din skriveveileder sitter på Veterinærbygget eller Sørhellinga.
   1. Man kan også gjøre en "drop in" hvis skriveveilederen er ledig.
  WC sched spring 2024 updated

 • Writing Centre Advisor Profiles, Niklas Mintorovitch

  Niklas Mintorovitch (ENG/NOR)

  Niklas er leder for Skrivesenteret. Han har en mastergrad i kulturhistorie fra Universitetet i Oslo og lærerutdanning i praktisk pedagogikk fra Høgskolen i Østfold. Han har tidligere jobbet som lektor ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold, og deltar fortsatt i forskningsprosjekter om pedagogikk. Hans akademiske interesser inkluderer akademisk skriving, kulturhistorie, pedagogikk, filosofi, religionsvitenskap og bærekraftig utvikling. Han gir råd på norsk og engelsk, og hjelper gjerne bachelor-, master- og PhD-studenter.

  niklas.pettersen.mintorovitch@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Alissa Maenner

  Alissa Faith Maenner (ENG)

  Alissa F. Maenner tar en bachelorgrad i International Environmental and Development Studies Bachelor ved Noragric. Alissa er fra USA hvor hun har jobbet som skriveveileder for jevnaldrende på videregående skole og universitetet. Hun tilbyr skriveveiledning på engelsk og spansk, og kan tilby assistanse i begge. Alissa kan hjelpe studenter med akademisk og kreativ skriving, og ønsker å bidra til å gi studenter et trygt sted å motta konstruktive tilbakemeldinger.

  alissa.faith.maenner@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Are Granum

  Are Martin Granum (ENG/NOR)

  Are går for tiden på sitt fjerde år på en mastergrad i matvitenskap, og hans akademiske interesser inkluderer mikrobiologi og fermentering, samt filosofi og litteratur. Han har også en viss interesse for fysikk og matematikk. Are har erfaring med både å skrive og lese laboratorietidsskrifter og artikler. Han bistår deg gjerne på norsk eller engelsk.

  are.martin.granum@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Berit Skogen REAL

  Berit Clare Skogen (ENG/NOR)

  Berit Skogen er en engelsk språkassistent fra USA gjennom Fulbright-programmet. Hun har en bachelorgrad i nordiske studier og historie fra Luther College i Decorah, Iowa. Hun er også flytende på norsk og kan veilede studenter på engelsk eller norsk som andrespråk. Hun har tidligere publisert tekster i både campustidsskrifter og magasiner i USA. Hun har jobbet med språktilegnelse som instruktør og rådgiver, og ser frem til å få kontakt med studenter ved NMBU.

  berit.clare.skogen@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Khanh Le

  Phuong Khanh Le (ENG)

  Khanh tar en mastergrad en Data Science ved REALTEK-fakultetet. Hun har vært skriveveileder siden 2. år på bachelor i internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU. Hennes akademiske interesser inkluderer akademisk skriving, miljømessig bærekraft og analyse innen helsesektoren. Khanh hjelper deg gjerne på engelsk.

  khanh.phuong.le@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Sondre Harstad

  Sondre Gretland Harstad (ENG/NOR)

  Sondre er masterstudent i biologi ved NMBU med spesialisering i molekylær genetikk og evolusjon. Genetikk, evolusjon og molekylærbiologi er hans primære interessefelt i tillegg til undervisning og akademisk skriving. Sondre kan bistå deg på norsk og engelsk.

  sondre.gretland.harstad@nmbu.no

  Writing Centre Advisor Profiles, Ylva Friberg

  Ylva Heyn Friberg (ENG/NOR)

  Ylva tar en mastergrad i økologi, og har tidligere tatt en bachelorgrad i økologi og naturforvaltning ved NMBU. Hun har erfaring med gjennomgang og redigering av praktiske og akademiske tekster, spesielt innenfor naturvitenskap. Hennes akademiske interesser inkluderer entomologi, viltforvaltning og restaureringsøkologi. Ylva bistår gjerne bachelor- og masterstudenter på norsk eller engelsk.

  ylva.heyn.friberg@nmbu.no

 • Vi tilbyr råd og veilededning innen statistikk. Du kan få hjelp til både forsøksplanlegging, databehandling og analyse, samt tolkning og presentasjon av resultater.

  Alle masterstudenter ved NMBU er velkomne til å booke veiledning.

  Trykk på denne lenken for å booke veiledning

  Tjenesten er lokalisert på Veterinærbygget (LS1001) tilbys av forskningsgruppen Bioinformatikk og andvent statistikk (BIAS) på Fakultetet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM)

  • SWR100 er designet for å bistå studenter på alle nivåer, uansett hvor de er i skriveprosessen. Ressursportalen inneholder derfor svært detaljert informasjon om alt fra planlegging til innlevering. Alt innhold i portalen er organisert under moduler.

   Klikk på lenken over for å komme til SWR100 eller gjør slik: Logg in på Canvas – trykk «Emner» i menyen til venstre – trykk «Flere emner» – trykk «Alle emner» – SWR100 skal da ligge øverst til venstre eller nederst til høyre – trykk «bli med på dette emnet».

  • En stor del av læringsressursene vi produserer er videoer om akademisk skriving, der alt er tematisk organisert i spillelister og tilgjengelig her. De fleste videoene er mellom 5 til 15 minutter innholder nyttige tips og triks for utforming av ulike akademiske tekster. Vi tilbyr imidlertid også en rekke lengre videoer som går mer i dybden. Eksempler på dette er videoversjonen av vår podcast  "Its going to be all write" og opptak av vårt månedlige PhD webinar.

   Nytt materiale tilføres jevnlig.

  • Niklas Mintorovitch og Clayton Gouin har som mål å gjøre akademisk skriving til noe spennende. Vi er begge skriveveiledere ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og ønsker derfor å dele våre ideer om og erfaringer med akademisk skriving. Vårt mål er å demystifisere skriveprosessen, dele tips og utforske de  ulike utfordringene og mulighetene innen akademia for studenter på alle nivåer. 

   Alle episodene kan finnes på podcastens egne nettside,  Skrivesenterets YouTube-kanal, eller Spotify, Podcastaddict, Castbox, Overcast, Antennapod, Apple Podcasts og Edge.

   Podcasten er på engelsk

   • Kildekompasset Nettsted som lærer deg det meste om referering, kildebruk og kildekritikk. Utarbeidet av UiA, UiS og HSN. 
   • Riktig kildebruk ved NMBU Retningslinjer for siteringer, referansestiler og litteraturlister
   • EndNote Nyttig verktøy som hjelper deg med å samle referanser og lage litteraturliste når du skriver oppgave. 
 • Volum 12 av NMBU Student Journal of Life Sciences har nå blitt publisert digitalt!

  Les Volum 12 her

  NMBU tidsskrift 12. utgave er en samling av tolv fagfellevurderte artikler og to digitale fortellinger fra ulik og tverrfaglig forskning, som reflekterer studentstemmene på NMBU. Artiklene er nøye utplukket av fagfellene, og redigert og finjustert av redaktørene i tett samarbeid med forfatterne. For å pryde tidsskriftet har kunstneriske studenter bidratt med vakre fotografier og andre typer kunstverk. Til slutt har layout- og designteamet gjort en utsøkt jobb med å sammenfatte og ferdigstille 12. utgave. 

  En stor takk til forfattere og bidragsytere til årets utgave for deres bemerkelsesverdige innsats! 

  Vi håper 12. utgave faller i smak!

  Foto: Ruben Rygh

 • Er du interessert i å jobbe som skriveveileder?

  Vi er alltid på utkikk etter nye studenter som ønsker å jobbe som skriveveiledere på NMBU Skrivesenter. Skriveveilederne gir tilbakemeldinger til medstudenter både via nett og på skrivesenteret, samtidig som de utvikler deres egne skrive- og forskningsferdigheter.

  Vi er på utkikk etter skriveveiledere som kan hjelpe med norsk, engelsk eller helst begge språk. Opplæring vil bli gitt. Skriveveilederne jobber vanligvis på skrivesenteret 8 timer i uken.  Potensielle kandidater må studere ved NMBU og bør ha:

  -          Gode kommunikasjonsferdigheter

  -          Erfaring med akademisk skriving

  -          Gode språkkunnskaper på norsk og engelsk

  -          Gode akademiske resultater

  -          Ønske om å hjelpe andre med å utvikle akademiske ferdigheter

  -          Tatt skrivekurs LNG250 eller MTH300 (men det er ikke et krav)

  Hvis du er interessert i å jobbe som skriveveileder på NMBU Skrivesenter, vennligst fyll ut våre søknads- og referanseskjema. I tillegg så ber vi om at du sender inn følgende:

  -          Søknadsbrev om hvorfor du er interessert i å jobbe på skrivesenteret

  -          CV (referanser inkludert)

  -          Vitnemål eller karakterutskrift

  -          En akademisk tekst du har skrevet
             (f. eks. en semesteroppgave eller del av bachelor- eller masteroppgave)

  Send søknaden til: writingcentre@nmbu.no før 1. juni