Spesialiseringen førte til drømmejobb hos NVE

Av Heidi Almås

Maren - student ved Handelshøyskolen
Anne Maren Fosser studerer til master i økonomi og administrasjon, med spesialisering innen energi, klima og miljø.Foto: Handelshøyskolen NMBU

- Potensielle arbeidsgivere har aldri tvilt på motivasjonen min, de har lagt merke til at jeg tidlig har fulgt interessene mine ved valg av emner. Maren Fosser er snart ferdig med master i økonomi og administrasjon, og begynner i sin drømmejobb hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til høsten. 

Hva gleder du deg til, i møtet med arbeidslivet?  

Jeg skal begynne å jobbe hos Reguleringsmyndighetene for energi i NVE. Jeg skal jobbe i avdelingen for marked og systemdrift, hvor jeg skal arbeide med å videreutvikle reguleringen av kraftsystem og kraftmarked. Det jeg gleder meg mest til i møte med arbeidslivet, er å kunne bruke kompetansen min fra studiene til å jobbe med noe som gir samfunnsverdi. Jeg gleder meg til en bratt læringskurve og et arbeidsmiljø med kunnskapsrike medarbeidere i NVE.  

Hvordan var veien fra videregående til studier, og nå kommende jobb?  

Jeg valgte økonomistudiet av samme grunn som mange tror jeg. Jeg visste ikke helt hva jeg ville og ønsket ikke å lukke noen dører. På NMBU fikk jeg muligheten til å ta valgfag etter interesser, som gjorde at jeg fikk muligheten til å ta fag innen fornybar energi samtidig som jeg fullførte bachelorgraden min i økonomi og administrasjon.

Potensielle arbeidsgivere har aldri tvilt på motivasjonen min, de har lagt merke til at jeg tidlig har fulgt interessene mine ved valg av emner. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde fått jobben jeg ønsket meg hvis jeg ikke fikk velge fritt mellom emner slik jeg fikk gjøre på NMBU.

Jeg er veldig glad for at jeg turte å prøve meg frem, slik at jeg til slutt fant lidenskapen min for kraftsystemet. Nå kan jeg kombinere dybdekunnskap fra utdanningen innen økonomi og administrasjon med tverrfaglig kompetanse innen fornybar energi i drømmejobben i NVE!  

Hvorfor valgte du master i økonomi og administrasjon på NMBU?   

Jeg valgte NMBU på grunn av universitetets gode studentmiljø og grønne profil. Universitet er relativt lite som gjør at du som student blir godt kjent med medelever og får bedre oppfølging av forelesere og hjelpelærere. Det er også veldig gunstig at universitetet gir muligheten til å ta emner på tvers av fakulteter. Det er så utrolig mange muligheter og retninger å gå hvis du studerer økonomi og administrasjon. Jeg tok masteren min i økonomi og administrasjon med spesialisering innen energi, klima og miljø.

Hvilken retning du skal ta kan være vanskelig å vite på forhånd og før du har begynt på studieprogrammet. Prøv deg frem, og ta fag på tvers av fakulteter! Det er behov for økonomer innen ulike fagområder, så hvis du synes jus, biologi, kjemi eller energi (som meg) også er spennende, så prøv det ut da vel! På NMBU fikk jeg muligheten til å designe utdanningen min selv, og jeg fikk god hjelp på veien av studieveiledere til å finne min perfekte studieretning.  

Utveksling

Jeg var på utveksling i København! Les mer om mitt utvekslingsopphold her.  

Hva er dine erfaringer med studentmiljøet på NMBU?   

Jeg var aktiv i studentmiljøet fra begynnelsen gjennom frivillige verv i linjeforeningen Optimum. Å jobbe frivillig med andre studenter var så gøy, og gjorde det mye lettere å bli kjent med folk. Jeg hadde også en fantastisk gjeng med engasjerte faddere som sørget for at førsteklassingene fikk en ordentlig god start på studenttilværelsen. Det var også gjennom fadderne mine at jeg fikk vite om foreningslivet. Jeg husker jeg tenkte at det var et merkelig opplegg, men så fikk jeg se det selv! Foreningene på Ås er en del av et fellesskap, alle sammen forskjellige, men bundet sammen av en felles kjærlighet til dette stedet. Jeg ble solgt, og ble med i Foreningen Hunkatten hvor jeg trasket rundt med potetsekk i fire år. Disse årene endte opp med å være de beste årene i livet. Potetsekken er nå lagt på hylla, men jeg har med meg reale godhjertede folk videre i livet. 

Hvilke råd har du til kommende studenter?   

Ås er et sted for alle som er seg selv. Det finnes noe for alle her, det er jeg sikker på. Om du har noen spørsmål så ta kontakt med studieveileder! Du vil oppleve at administrasjonen, NMBU studenter og alumni gjerne vil hjelpe til:) Start på NMBU, bli med i frivillige verv og foreninger. Du vil aldri angre på det!  

Publisert - Oppdatert

Del på