Industriell økonomi

Industriell økonomi - teknologi (sivilingeniør) - master

Vil du gjøre norske bedrifter mer innovative og konkurransedyktige? Vil du bli en gründer som skaper fremtidens arbeidsplasser? INDØK-studiet gir et solid grunnlag i ingeniørfag kombinert med god kunnskap i økonomi og ledelse, og gründertankesett.

Varighet: 5 år heltid
Start: Høst 2019
Foto
Gisle Bjørneby, UMB
Hva blir jeg?
INDØK-studenter er ettertraktet i norsk næringsliv, og mange sikrer seg jobb før de er ferdig med studiet. Utdanningen gjør deg kvalifisert til lederstillinger i mindre foretak og avdelinger, ulike typer mellomlederstillinger i mellomstore og større bedrifter, og som prosjektleder. Kompetansen er også populær i offentlig forvaltning.
Hva lærer jeg?

I studiet kan du velge en utdanningsprofil tilpasset arbeidsmarkedet og de yrkesvalg du er mest interessert i. INDØK-studenter kan velge en økonomiprofil og teknologiprofil. Hovedfagsprofiler i økonomi er bedriftsøkonomi, energiøkonomi og miljøøkonomi. Hovedfagsprofiler i teknologi er data science, maskinteknikk, produktutvikling, energifysikk, vann- og miljøteknikk, byggeteknikk, prosessteknikk og driftsteknikk. I driftsteknikk er det fordypning innen sykehus, akvakultur og industri.

Kort om studiet

Første halvannet år av studiet gir en dypere innføring i realfag og i basisemner innen teknologi og økonomi. Dette danner grunnlaget for spesialiserte emner senere i studiet. Det neste halvannet år bruker du på mer anvendte ingeniørfag og økonomifag. De siste to årene fordyper du deg innen profilen du har valgt. Siste semester skriver du masteroppgave. Masteroppgaven gjennomføres vanligvis i samarbeid med én eller flere næringslivspartnere. Deler av studiet kan tas i utlandet.

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling?