Bærekraftskonsulent hos Advisense 

Av Emma Susanna Hidas

Camilla Olsen portrett
Foto: Handelshøyskolen

Camilla Olsen, gikk rett inn i stillingen som bærekraftskonsulent i Advisense etter fullført mastergrad i økonomi og administrasjon ved NMBU.

- Jeg valgte en master i økonomi og administrasjon ved NMBU på grunn av skolens engasjement og langvarige fokus på bærekraft. Med en spesialisering innen finans ønsker jeg å være en forkjemper for en mer bærekraftig finanssektor, og NMBU har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å realisere dette. Dette har vist seg å være svært verdifullt i min nåværende rolle som bærekraftskonsulent for finansbransjen.  

Da jeg studerte på bachelornivå jobbet jeg deltid hos KPMG. Før fullførte masterstudier signerte jeg fulltid som konsulent hos Advisense.

Fortell om din nåværende jobb

Jeg er konsulent hos Advisense, hvor jeg er en del av teamet for bærekraftig finans. Vi jobber hovedsakelig mot finanssektoren og har kunder innen områder som bank, kapitalforvaltning, eiendom og Private Equity. Hverdagen min er veldig variert, men noen av mine ansvarsområder inkluderer strategisk rådgivning, veiledning knyttet til implementering av bærekraftsrelaterte reguleringer (EU taksonomien, SFDR o.l.), og integrering av bærekraft i investeringsstrategier og utlånspraksis, m.m. 

Hvordan var veien fra videregående til den jobben du har i dag? - og overgangen fra studier til din første jobb?

Allerede på ungdomsskolen bestemte jeg meg for å studere økonomi, og heldigvis viste det seg å være et veldig riktig valg. Jeg hadde deltidsjobber gjennom hele studietiden, blant annet hos KPMG, noe som ga meg verdifull innsikt i arbeidslivet og forberedte meg på overgangen til fulltidsjobb. Dette tillot meg å utforske egne interesser og stå tryggere i valget av min første jobb. Før jeg startet fulltid hos Advisense, hadde jeg jobbet deltid der i ett år, så overgangen gikk veldig bra. Det var fint å endelig kunne satse på det jeg brenner for. 

Hvorfor valgte du å studere ved NMBU? 

Det var flere grunner til at jeg begynte å studere ved NMBU. For det første snakket min eldre søster varmt om studentlivet i Ås. I tillegg hadde jeg en tidlig interesse for bærekraft, hvor NMBU skiller seg ut sammenlignet med andre handelshøyskoler ved å integrere bærekraft som en rød tråd gjennom hele utdanningen. Under studietiden vokste interessen for bærekraft og jeg begynte å lete etter hvor jeg som økonom kunne bidra mest. Jeg ble etter hvert veldig interessert i finans, og finanssektorens rolle i å løse globale utfordringer. Derfor valgte jeg nettopp spesialiseringen finans, samtidig som jeg tok mange valgfag som kombinerte økonomi, finans og bærekraft, inkludert klimaøkonomi, miljøledelse og bærekraftsrapportering og bærekraftige investeringer. Jeg skrev også masteroppgave om bærekraft i Private Equity. 

Hvor relevant er utdannelsen fra NMBU i din nåværende jobb?

Utdannelsen min fra NMBU er veldig relevant i min nåværende jobb, og det er mye jeg tar med meg inn i hverdagen. Ettersom bærekraft er et felt under stadig utvikling, er det min erfaring at nyutdannede har mye å bidra med fra dag én. I tillegg har utdannelsen lært meg å strukturere min egen tid, være selvdisiplinert og lært hvordan jeg tilegner meg ny kunnskap på en effektiv måte. 

Hvilke råd har du til kommende studenter?

Mine råd og erfaringer til kommende studenter:

  • Finn noe du interesserer deg for og våg å satse på det gjennom studietiden. 
  • Flytt til Ås og delta aktivt i studentlivet, det kan både bidra til større nettverk og verdifull erfaring som du kan dra nytte av videre i arbeidslivet. 
  • En ting jeg angrer på er at jeg ikke vurderte å ta et år mellom bachelor- og mastergraden for å utforske spennende internshipmuligheter - det finnes mange!

Ellers - nyt læringsprosessen og vær nysgjerrig!

Hva er dine erfaringer med NMBU, og studentmiljøet?

Jeg har veldig positive erfaringer med NMBU og studentmiljøet! Når det gjelder studentmiljøet, koste jeg meg spesielt mye da jeg selv bodde i Ås de første tre årene. De siste to årene valgte jeg å bo i Oslo på grunn av jobb ved siden av studiene. Jeg var blant annet fadder, med på surfeturer med NMBU friluftsliv, styremedlem og nestleder i Econa NMBU, og Stunt funksjonær under UKA 2020 og 2022.

Det er enkelt og gøy å engasjere seg! Publisert - Oppdatert

Del på