Strålende mottakelse av boka "Skogen"

Av Cathrine Glosli

Anne Sverdrup-Thygesons nye bok har fått en entusiastisk mottakelse av landets bokanmeldere.

Professor Anne Sverdrup-Thygesons nye bok "Skogen" er nå ute i bokhandlere over hele landet.

I «Skogen» strekker fortellingen seg gjennom tid og rom, fra en tippoldefars flora til nåtid, og fra et insekts lille liv under en barkebit til de milevide skoglandskapene. Skog dekker førti prosent av Norge og er hjem for to tredjedeler av alle artene våre.

Anne Sverdrup-Thygeson byr på underholdende kunnskap om skogen, om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur.

Anmelderne strør om seg med superlativer:


«Vidunderlig og skremmende [...] en ren lykke – ja eufori – å lese «Skogen» [...] hun er en helt sjelden god formidler med de mest fantastiske bilder. [...] Her er det så mange vakre formuleringer at jeg blir helt satt ut.»

– Cathrine Krøger, Dagbladet

Les hele anmeldelsen i Dagbladet her (ekstern link).

Forsiden til "Skogen"
I «Skogen» strekker fortellingen seg gjennom tid og rom, fra en tippoldefars flora til nåtid, og fra et insekts lille liv under en barkebit til de milevide skoglandskapene. Skog dekker førti prosent av Norge og er hjem for to tredjedeler av alle artene våre. Anne Sverdrup-Thygeson byr på underholdende kunnskap om skogen, om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur. Foto: Kagge forlag

Publisert - Oppdatert

Del på