Naturforvaltning kåret til beste master for tredje år på rad

Av Cathrine Glosli

Tina Forsnes skrev masteroppgave om lappugle. Bildet er fra hennes feltarbeid.
Tina Forsnes skrev masteroppgave om lappugle. Bildet er fra hennes feltarbeid. Foto: Cathrine Sussane Torjussen

For tredje år på rad har Studiebarometeret.no kåret Naturforvaltning ved NMBU til landets beste masterprogram innen biologiske fag! Kåringen baserer seg på studentenes egne vurderinger.

Naturforvaltning er programmet for alle som er opptatt av miljø- og natur. Utdanningen gir kompetanse innen natur- og samfunnsfag, og evnen til å kombinere disse. Programmet har en lang historie på NMBU og på Ås. Det var nemlig her landets første studie innen naturforvaltning ble opprettet for mer enn 40 år siden.

Veteranen hviler imidlertid ikke på laurbærene: programmet har blitt kåret til landets beste masterprogram innen biologiske fag for tredje år på rad!

Du kan lese mer om kåringen på Tekna sine sider her. 

Stort faglig miljø

Tone Birkemoe, professor i entomologi og leder for studieprogrammet, er kjempefornøyd med evalueringen. Hun lufter noen tanker om hva hun tror har bidratt mest til studentenes positive rangering:

– Det er nok en kombinasjon av faktorer: vi har landets største undervisningsmiljø innen naturforvaltning. Som følge av dette har studentene våre stor faglig frihet, og god mulighet til å bestemme sin faglige retning, sier Birkemoe.  

– Miljøet vårt er oversiktlig, og det er lett å komme i kontakt med foreleserne. NMBU skårer alltid høyt på trivselsundersøkelser, våre studenter trives, både faglig og sosialt.

Tone Birkemoe
Tone Birkemoe Foto: Håkon Sparre

Arbeid med kvalitet over tid

Birkemoe kommenterer videre at de fagansvarlige tar kvalitet- og undervisningsarbeid alvorlig.

– Vi jobber kontinuerlig med kvalitet. Programmet tar hele tiden små grep for å følge med på den faglige utviklingen og for å opprettholde studiets relevans, men med stort vekt på å beholde det som allerede fungerer bra.

Her kan du lese mer om ett av NMBUs nye prosjekter på studentaktiv forskning: Birkemoe og to kollegaer har fått midler fra Olav Thon-stiftelsen til et prosjekt hvor NMBUs studenter skal forske på insekter og ødeleggelsen av deres leveområder.

To av tre på pallen

Hun forteller videre at kvalitetsarbeid er en motor med mange deler.

– Det er hyggelig at studentene setter pris på og gjenkjenner alt arbeidet som blir lagt ned i undervisningen, sier hun.

– I tillegg følger ett av våre andre masterprogram, master i økologi (ecology), hakk i hæl på tredje plass. Så vi har to av de tre beste – det er kjempebra, avslutter hun fornøyd.  

Naturforvaltere får jobb over alt i samfunnet hvor det arbeides med miljøspørsmål. Les intervjuer med noen av våre ferdige kandidater her. 

Fakta

Studiebarometeret.no er en nettportal som viser studentenes oppfatninger om studiekvalitet i studieprogrammer ved norske høyskoler og universiteter. Data i studiebarometeret.no bygger på en nasjonal spørreundersøkelse, Studiebarometeret fra NOKUT. Undersøkelsen foretas årlig blant 2. års og 5. års studenter.

Interessert i naturforvaltning? Les mer om vår to-årige master her:

Ikke bachelorgrad? Les mer om vår bachelor i økologi og naturforvaltning her:  

Publisert - Oppdatert

Del på