Åker med erteplanter i blomst
Foto: Anne Kjersti Uhlen

Prosjektet skal bygge kunnskap om grønn teknologi for å fremme utviklingen av plante-baserte matprodukter i Norge med høye andeler av Nordiske råvarer, prosessert til attraktive og helseriktige produkter med lave miljøfotavtrykk.

01 jan. 2021 - 31 des. 2024

Norges Forskningsråd og matindustrien

Om prosjektet

Dette prosjektet er ledet av Svein Halvor Knutsen, Nofima

Hovedmålet i dette prosjektet er å fasilitere grønn teknologi for å prosessere plante-baserte produkter i Norge med en høy andel av nordiske råvarer, som er attraktive og gode, og med et lavt miljøfotavtrykk. Prosjektet fokuserer på proteinvekster som åkerbønne og erter, og korn, og hvilke kvalitetskrav som må møtes for å prosessere ernæringsmessige gode produkter og med riktige tekno-funksjonelle kvaliteter for prosessering.Prosjektet skal også undersøke potensialet for å øke produksjonen av planteråvarer esom er egnet for slike produkter i Norge.

Deltakere

NMBU deltakere i prosjektet

Eksterne deltakere

Nofima
NMBU
Nibio
NORSUS
University of Lisbon, Food&Health Department (IBET)
Technical University of Denmark (DTU)
University of Food Technology, Bulgaria (UFT)
Institute of Climate Impact Research (PIK), Germany