AQX252 Produksjonsstyring i Akvakultur
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Turid Mørkøre
Campus / nettbasert:Nettbasert
Undervisningens språk:Norsk
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode: Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen.
Om dette emnet
Emnet gir en innføring i sentrale tema innen produksjonsstyring i norsk akvakultur. Emnet er inndelt i 4 moduler, som omfatter 1) produksjonsstyring, 2) fôr og fôring, 3) fiskehelse og velferd, 4) regelverk og rapportering.
Studentene vil bli gjort kjent med prinsipper for produksjonsstyring, risikostyring, og ulike typer styringsverktøy, inkl. biomassekontrollsystemer, miljøovervåking og overvåking av fiskevelferd og sykdom, med innføring i tiltak/prosedyrer ved svekket helsetilstand i anlegget. Videre også utfôringsstrategier og sesong-/anleggstilpasset fôringsregime; praktiske og økonomiske. Viktige forhold knyttet til regelverk og rapporteringer blir også gjennomgått. Språket er norsk og forelesningene er digitale, to timer per uke (14:15-16)
Dette lærer du
Kunnskap
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha teoretisk og praktisk kunnskap om sentrale planleggings- og styringsoppgaver samt styringsverktøy i norsk akvakultur, med vekt på lakseproduksjon
Ferdigheter
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha evne til selvstendig å kunne bruke tilegnet teoretisk og praktisk kunnskap i effektiv produksjonsstyring i norsk akvakultur, der både økonomi, miljø og fiskevelferden hensyntas
Generell kompetanse
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha en oversikt over og kunnskap om viktige områder innen produksjonsstyring i norsk akvakultur, og evne til å bidra selvstendig i praktisk gjennomføring
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider