Fagprat: Hva er norsk matkultur og hva betyr den for framtiden?
Hva legger vi egentlig i begrepet matkultur, og hvilken rolle spiller den i overgangen til et mer bærekraftig matsystem?
Dato:
Sted:
Universitetsbiblioteket Veterinærbygningen
Adresse:
Elizabeth Stephansensvei 15, 1433 Ås
Kontaktperson:
Bærekraftsarenaen for bærekraftige matsystemer på NMBU inviterer til panelsamtale om norsk matkultur.
I denne samtalen vil vi blant annet diskutere balansegangen mellom det tradisjonelle og det nyskapende i norsk mat, og hvordan matkulturen vi vokser opp med påvirker våre holdninger til mat, miljø og bærekraft.
Samtalen ledes av Professor Erling Krogh fra NMBU og i panelet møter vi:
Virginie Amilien: kulturforsker og dr.philos. ved SIFO. Hun forsker på temaer knyttet til mat, forbruk, kultur og identitet, blant annet norsk matkultur i reiselivet, og mat og migrasjon. Hun var medredaktør for antologien Den kultiverte maten (2007) og har siden 2000 vært tilknyttet tidsskriftet Anthropology of Food.
Stine Alm Hersleth: forsker ved Nofima med doktorgrad i lokalmat og entreprenørskap fra NMBU. Hun leder Kompetansenettverk lokalmat i region øst og forsker på hvordan lokalmat kan fremme innovasjon, merkevarebygging og bærekraft, som både kulturarv og fremtidens mat.
Bernt Bucher Johannessen: statsviter og daglig leder i HANEN for gårdsmat og bygdeturisme siden 2012. Han har tidligere drevet restauranter i Oslo og gitt ut flere bøker om mat og opplevelser. I HANEN har han arbeidet med Oste-VM, norsk sider og utviklingen av fruktvin. Han deltar nå i forskningsprosjektet Foodstories ved OsloMet.
Fagprat er en arrangementsserie hvor vi ønsker å formidle forskning og annen aktivitet relatert til NMBU. Vi inviterer foredragsholdere både fra NMBU og utenfor institusjonen. Vi håper å kunne sette samfunnsaktuelle temaer på dagsorden.
Vi serverer kaffe/te og snacks.
Arrangementene er gratis og åpne for alle.
Velkommen!