Naturforvaltning kåret til beste master for tredje år på rad

• Tina Forsnes skrev masteroppgave om lappugle. Bildet er fra hennes feltarbeid.
    Cathrine Sussane Torjussen
  • Studieveileder Espen Arestøl (fra venstre) sammen med masterstudentene i naturforvaltning Sigurd Bakken, Dag Evert Borud, Ellen Nordrum Brøste og Åshild Hasvik
    Per-Fredrik Nordhov
  • NMBUs professor Kari Klanderud og daværende masterstudent i naturforvaltning, Ivana Molovcakova.
    Privat

For tredje år på rad har Studiebarometeret.no kåret Naturforvaltning ved NMBU til landets beste masterprogram innen biologiske fag! Kåringen baserer seg på studentenes egne vurderinger.

Naturforvaltning kåret til beste master for tredje år på rad

Naturforvaltning er programmet for alle som er opptatt av miljø- og natur. Utdanningen gir kompetanse innen natur- og samfunnsfag, og evnen til å kombinere disse. Programmet har en lang historie på NMBU og på Ås. Det var nemlig her landets første studie innen naturforvaltning ble opprettet for mer enn 40 år siden.

Veteranen hviler imidlertid ikke på laurbærene: programmet har blitt kåret til landets beste masterprogram innen biologiske fag for tredje år på rad!

Du kan lese mer om kåringen på Tekna sine sider her.

Stort faglig miljø

Tone Birkemoe, professor i entomologi og leder for studieprogrammet, er kjempefornøyd med evalueringen. Hun lufter noen tanker om hva hun tror har bidratt mest til studentenes positive rangering:

– Det er nok en kombinasjon av faktorer: vi har landets største undervisningsmiljø innen naturforvaltning. Som følge av dette har studentene våre stor faglig frihet, og god mulighet til å bestemme sin faglige retning, sier Birkemoe.

– Miljøet vårt er oversiktlig, og det er lett å komme i kontakt med foreleserne. NMBU skårer alltid høyt på trivselsundersøkelser, våre studenter trives, både faglig og sosialt.

Photo
Håkon Sparre

Arbeid med kvalitet over tid

Birkemoe kommenterer videre at de fagansvarlige tar kvalitet- og undervisningsarbeid alvorlig.

– Vi jobber kontinuerlig med kvalitet. Programmet tar hele tiden små grep for å følge med på den faglige utviklingen og for å opprettholde studiets relevans, men med stort vekt på å beholde det som allerede fungerer bra.

Her kan du lese mer om ett av NMBUs nye prosjekter på studentaktiv forskning: Birkemoe og to kollegaer har fått midler fra Olav Thon-stiftelsen til et prosjekt hvor NMBUs studenter skal forske på insekter og ødeleggelsen av deres leveområder.

To av tre på pallen

Hun forteller videre at kvalitetsarbeid er en motor med mange deler.

– Det er hyggelig at studentene setter pris på og gjenkjenner alt arbeidet som blir lagt ned i undervisningen, sier hun.

– I tillegg følger ett av våre andre masterprogram, master i økologi (ecology), hakk i hæl på tredje plass. Så vi har to av de tre beste – det er kjempebra, avslutter hun fornøyd.

Naturforvaltere får jobb over alt i samfunnet hvor det arbeides med miljøspørsmål. Les intervjuer med noen av våre ferdige kandidater her.

Relatert innhold
Insektene viser veien inn i arbeidslivet

Å kunne sette navn på dyr og planter i naturen er både morsom kunnskap og etterspurt av arbeidsgivere. Nyutdannede med artskunnskap gjør seg attraktive på arbeidsmarkedet.

Naturforvaltning: Norges beste masterprogram for biologiske fag!

Studiebarometeret.no har kåret Naturforvaltning ved NMBU til 2018-årets beste masterprogram innen biologiske fag!

Published 10. February 2020 - 13:39 - Updated 14. February 2020 - 11:18