@nmbu_kbmLenker delt på Instagram fra fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved NMBUKlikk på bildet for å lese sakenKan naturen hjelpe oss med plastproblemet? Utferd til Østensjøvann naturreservatKarbohydrat frå belgvekstar kan bli framtidas mat-ingrediens Enzym og fucoidan: Ny innsikt frå brunalgarFoto: Céline Rebours (Møreforsking)Elisabeth Gautefall Hiis disputas: Bakterier i jorda kan gi stor klimaeffektMorten Kjos er kåret til semesterets beste underviser av studentene på KBM Charlotte Bauer Munch-Andersen disputas:New knowledge on the fermenting of plant-based foodsKarrierecase: Ragnhild jobber på kreftklinikken på RadiumhospitaletNMBU blir partner i forskerskolen MiMa: Microbiology matters. På bildet Sabrina Rodriguez-Campos og Morten Kjos. Pernille Margrethe Olsen disputas: Slik kan vi produsere omega-3 av sukker fra grantrærLars Jordhøy Lindstad disputas: Ny innsikt i hvordan tarmbakterier bryter ned fiber i mat Francesca Desidera disputas: Ny doktorgrad om faktorer som påvirker kvaliteten på geitemelk Vil bruke mikrober til å lage proteiner og omega-3. – Et enormt og uutnyttet potensial, mener forskereKarrierecase: Olav er rådgiver hos Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA)Verdens vanndag: Er du interessert i miljøet og ønsker å gjøre en forskjell?Karrierecase: Michelle er produkt- og forretningsutvikler i Den Stolte Hane Nye studieprogrammer i Mat, teknologi og helse ved NMBUIngvild Reinseth Bøyum disputas: Utforsker mulige alternativer til antibiotik Forskere har brukt erter til å brygge godt surøl raskereKan KI vise vei når forskerne skal lage nye medisiner? Forsker Morten Kjos på laboratoriet på NMBU.Karrierecase: Åse Riseng Grendstad er PhD-stipendiat i TINE SANye studieprogrammer i Mat, teknologi og helse ved NMBUNorske forskere har utviklet ny metode for å dyrke proteiner