Teori og praksis – ja takk, begge deler!

Av Heidi Almås

Studenter ved Handelshøyskolen NMBU skal ut i intenrship
"Utrolig spennende", sier masterstudentene som har takket ja til internship og skal ut i praksis til høsten. De gleder seg veldig!Foto: Handelshøyskolen NMBU

Hvorfor vente med en arbeidskarriere når du kan kombinere jobb og studier? Et internship tilbys som en del av studiet. På denne måten kan studentene få nyttig erfaring fra privat eller offentlig næringsliv og erfare teori i praksis med studiepoeng. Handelshøyskolen tilbyr internship-emne på bachelor- og masternivå.

Internship som en del av studiet 

Studentene ved Handelshøyskolen som har sikret seg internship til høsten gleder seg veldig.  

Josefine student Handelshøyskolen

- Det er en mulighet flere burde benytte seg av! sier Josefine.

Handelshøyskolen er svært glad for å formidle studierelevante internships i følgende virksomheter: 

  • Becour 
  • RENAS 
  • Bærekraftshuben NMBU 
  • NIVA - Norsk institutt for vannforskning 
  • Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) 
  • Innovasjon Norge 
  • RSM

Hedda student

- Handelshøyskolen har samarbeid med mange ulike og interessante virksomheter som ønsker å tilby internships. Det var litt vanskelig å velge hvilke jeg skulle søke på, sier Hedda.

- Et internship er et studiepoenggivende emne der studentene skal arbeide med konkrete oppgaver som er med på å løse en virksomhets reelle behov. Studenter tilbyr faglig kompetanse fra sin spesialisering og anvender relevante metoder og verktøy i arbeidet. Som NMBU studenter jobber de ofte med bærekraftsrelaterte problemstillinger, sier Judith Marie Holter, studierådgiver ved Handelshøyskolen NMBU.  

Handelshøyskolen har etter hvert svært god erfaring med internships til sine masterstudenter både som valgfritt emne og som en integrert del av studiene. Tilbakemeldingene fra studentene har vært positive. Internship ordningen som valgfritt emne utvides derfor også til våre tredjeårs bachelorstudenter på bachelor økonomi og administrasjon/ bachelor økonomi, ledelse og IT.   

Samarbeid Innovasjon Norge
Karen Tveiten sammen med kollega Gyrid Espeland i Innovasjon Norge. Foto: Innovasjon Norge

- Innovasjon Norge er strålende fornøyd med responsen på utlyst internshipstilling gjennom Handelshøyskolen NMBU. Vi er svært fornøyd med at vi har landet et internship i vår avdeling for strategiske eksportsatsinger med Hedda Fagertun Remberg fra Handelshøyskolen NMBU. Vi gleder oss! Sier Karen Tveiten, seniorrådgiver i Innovasjon Norge.

Søknadsprosessen 

Studentene er enige om at søknadsprosessen var forholdsvis enkel og effektiv.

- Vi sendte først inn søknad, ble innkalt til intervju og fikk svar en uke etter, sier Josefine.

Flere fikk også råd fra studierådgivere på hvordan de kunne spisse sine søknader.  

Nicole student

- Jeg kjenner flere som angrer på at de ikke søkte. Jeg tenker at det viktigste er å tenke «just go for it» - og så se hvordan det går, det er ingen ting å tape! sier Nicole fra USA.

Studentene mener 

Studentene synes det er fint å ha flere bedrifter å velge mellom. Erik fra USA skal jobbe hos Becour og setter stor pris på muligheten for å søke på internshipstillingene i Norge. 

Erik student

- I masteren Applied Economics and Sustainability (Samfunnsøkonomi og bærekraft) tar jeg spesialisering i miljø-, klima og energiøkonomi. Etter studiene ønsker jeg å jobbe innenfor dette fagområdet, derfor er jeg utrolig glad for å ha fått internship hos Becour som jobber med akkurat dette så jeg kan få et innblikk i den bransjen, forteller Erik.

Et internship gjør at studentene kan skille seg ut etter studiet. 

- Flere bedrifter etterspør akkurat internship erfaring når man søker jobb, og dette er en gylden mulighet til å gjøre det underveis i studiet! Sier Hedda som skal ha internship hos Innovasjon Norge. 

Flere velger også å skrive masteroppgaven sin hos bedriften de har hatt internship hos, som også kan føre til sommerjobb og kanskje kontrakt i god tid før masteroppgaven leveres. Josefine, som skal ha internship hos Stiftelsen Norsk Luftanmbulanse (SNLA), synes det er veldig gøy å ha noe å se frem til når man studerer – et lite avbrekk fra den vanlige studiehverdagen. 

 Fellesbilde studenter internship
Internshipstudenter høsten 2024. Foto: Handelshøyskolen NMBU

Fakta

Hvem kan søke internship? 

Mer informasjon om internship ved Handelshøyskolen her.

Internship logoer

Publisert - Oppdatert

Del på