Master / Økonomi og administrasjon (Siviløkonom)

Masterprogrammet gir deg siviløkonomtittel. Du skreddersyr ditt eget studieløp basert på dine faglige interesser. Profilene gir stor valgfrihet av emner som er etterspurt i arbeidsmarkedet.

Varighet: 2 år heltid
Start: Høst 2018
Gisle Bjørneby, NMBU
Hva blir du?
Siviløkonomer er ettertraktet og jobber i alle bransjer. Organisasjoner har bruk for den tverrfaglige kunnskapen til siviløkonomene for å analysere og løse komplekse situasjoner. Vi gir deg verktøyene du trenger. Hos oss får du en fremtidsrettet utdanning. Digitalisering og teknologi skaper stadig nye krav – som siviløkonom med spesialisering har du gode muligheter for å skille deg ut i arbeidsmarkedet.
Hva lærer du?

Siviløkonomutdanningen gir deg solid økonomisk kompetanse og forståelse av organisasjoner. Du fordyper deg i finans, business analytics, strategi og organisasjon eller økonomisk styring. Velg den profilen som passer best til din fremtidige karriere.

Kort om studiet

Mastergraden tilbyr fire profiler: Business Analytics, økonomisk styring, finans og strategisk ledelse.

I tillegg til mulighet for fordypning med profil (40 stp), er kjerneemnene vekst- og konkurransestrategier, bærekraftig entreprenørskap og bedriftens samfunnsansvar på 20 stp. obligatoriske og en del av breddekravet for master økonomi og administrasjon.

Valgfrie emner på 30 stp gir muligheter for utveksling, internship eller velge emner innenfor alle profiler, og/eller blant emner ved universitetet NMBU uavhengig av fagområde, og/eller fortrinnsvis masteremner ved andre universiteter og høyskoler i Norge eller internasjonalt.