Master / Økonomi og administrasjon (Siviløkonom)

Studiet lærer deg å analysere komplekse bedriftsøkonomiske problemer med bærekraft som et styrende prinsipp. Programmet tilbyr spesialiseringer i Business Analytics, Økonomisk styring, Finans og Strategisk ledelse.

Varighet: 2 år heltid
Start: Høst 2019
Master i Økonomi og administrasjon.

Shane Colvin
Hva blir du?
Siviløkonomer har gode jobbmuligheter. Våre nyutdannede kandidater har blant annet fått stillinger som prosjektledere, konsulenter, traineer, controllere og analytikere i små og større organisasjoner, både i offentlig og privat sektor. Studiet gir deg en god plattform for lederjobber og andre viktige posisjoner i samfunnet.
Hva lærer du?

Business Analytics kombinerer datavitenskap og økonomi, og gir deg nyttige verktøy for arbeidsoppgaver i en moderne digitalisert bedrift. Økonomisk styring gir innsikt i hvordan analysere, forstå og styre verdiskapningen i en virksomhet. Fordypning innen finans gir deg kunnskap om finansmarkedsanalyse, hvordan aksjemarkeder fungerer og forvaltning av disse. Strategisk ledelse handler om å sette langsiktige mål, strategier og ledelse for å oppnå disse målene.

Kort om studiet

Studiet består av en felles grunnblokk innen et bredt spekter av bedriftsøkonomiske emner. I tillegg må du velge en av våre fire spesialiseringer. Studieprogrammet har også en valgfri del, som gir deg mulighet til internship, utveksling eller velge andre emner ved Handelshøyskolen eller fra andre fakulteter ved NMBU. Studiet avsluttes med en masteroppgave innen ditt valgte spesialiseringsområde.