Økonomi og administrasjon

Økonomi og administrasjon (Siviløkonom)

Master (toårig) Heltid

Master i Økonomi og administrasjon.

Master i Økonomi og administrasjon.

Foto
Shane Colvin

I studiet vil du lære om og analysere dagsaktuelle og relevante problemstillinger innen bedriftsøkonomi, bærekraft og globale utfordringer i et ledelsesperpektiv. Vi tilbyr seks ulike spesialiseringer.

Opptakskrav

Bachelor i økonomi og administrasjon eller tilsvarende.

Søknadsfrist

1. juni

Antall studieplasser
90
Oppstart
Høst 2020
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: 67 23 01 11

 

Studiet består av en felles grunnblokk innen et bredt spekter av bedriftsøkonomiske emner. I tillegg må du velge en av våre seks spesialiseringer. Studieprogrammet har også en valgfri del, som gir deg mulighet til internship, utveksling eller velge andre emner ved NMBU. Studiet avsluttes med en masteroppgave innen ditt valgte spesialiseringsområde.

Hva blir du?

Siviløkonomer har gode jobbmuligheter. Våre nyutdannede kandidater har blant annet fått stillinger som prosjektledere, konsulenter, traineer, controllere og analytikere i små og større organisasjoner, både i offentlig og privat sektor. Studiet gir deg en god plattform for lederjobber og andre viktige posisjoner i samfunnet.

Hva lærer du?

Programmet tilbyr spesialiseringer i Business Analytics, Økonomisk styring, Finans, Strategisk ledelse, Energi-, klima-, og miljøøkonomi og Agribusiness and Food Economics. 

  • Business Analytics kombinerer datavitenskap og økonomi, og gir deg nyttige verktøy for arbeidsoppgaver i en moderne digitalisert bedrift.
  • Økonomisk styring gir innsikt i hvordan analysere, forstå og styre verdiskapningen i en virksomhet.
  • Spesialisering innen finans gir deg kunnskap om hvordan finansmarkedene (aksjemarkedet, obligasjoner- og råvaremarkedene) fungerer. Det legges vekt på praktisk kompetanse innen investering, risikostyring og kapitalforvaltning. 
  • Strategisk ledelse gir deg innsikt i hvordan organisasjoner fungerer, ferdigheter i å analysere strategiske og ledelsesmessige utfordringer, og trening i å bruke metoder og verktøy for å forbedre og videreutvikle virksomheter. 
  • Energi-, klima-, og miljøøkonomi gir deg redskaper for å identifisere årsaker til dagsaktuelle klima- og miljørelaterte problemer, og faglig grunnlag for å foreslå virkemidler for å rette på disse problemene lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Agribusiness and Food Economics gir deg en oversikt over struktur og rammebetingelser for produksjon, foredling, handel og distribusjon av matvarer, samt redskaper til å analysere utviklingstrender og håndtere utfordringer for denne sektoren. 

Livet som student

Storplenen ved NMBU en flott høstdag.

Storplenen ved NMBU en flott høstdag.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. UKA arrangeres neste gang i 2020.

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

 

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 
Verden venter. NMBU har mange utvekslingsmuligheter.

Verden venter. NMBU har mange utvekslingsmuligheter.

Foto
Shutterstock

Studiet ved NMBU ga meg stor fleksibilitet og gode valgmuligheter. En utdanningsinstitusjon med nærhet til studentene som tilbyr aktuelle og relevante emner med høy kvalitet.

Mats Lindqvist, Prosjektleder Insr Insurance Group ASA.