Anvendt robotikk

Anvendt robotikk - sivilingeniør

Master (femårig) Heltid

Vil du være med og utvikle morgendagens robotteknologi? I dag blir stadig flere prosesser automatisert og robotisert. En mastergrad i anvendt robotikk vil gi deg ettertraktet kompetanse innen et fremtidsrettet fagfelt.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse + SIVING.

Søknadsfrist:

Samordna opptak:
15. april / (1. mars) 
Høyere årstrinn: 15. april

Antall studieplasser
25
Oppstart
Høst 2020
Se mer
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg

sit@nmbu.no
Tlf: 67 23 01 11 

 

Kontakt studieveileder:

67 23 16 70
Drop-in studieveiledning

 

Robotiseringen av samfunnet vårt vil gå stadig fortere i årene framover. Mastergradsstudiet i anvendt robotikk er lagt opp slik at du får mye praktisk erfaring og kunnskap som kan overføres mellom ulike typer industrier, sektorer og næringskjeder. 

I mastergradens første del studerer du matematikk, fysikk, statistikk, informatikk og exphil. I tillegg får du en innføring i robotteknikk og automasjon, med et tydelig fokus på applikasjoner og praktisk erfaring fra lab. Du får god tid til å prøve deg fram og lære inne på laben, og deretter til å teste teorien på virkelige systemer ute i industrien.  

Som robotikkstudent ved NMBU blir du del av et aktivt og anerkjent forskningsmiljø som er tilknyttet flere internasjonale forskningsprosjekter innen feltet. 

Klikk her for å lese mer om robotikkmiljøet på NMBU 

Hva blir du?

I dag foregår robotisering og automasjon i nær sagt alle industrier. Med en mastergrad i robotikk vil du derfor kunne få muligheten til å jobbe i et bredt spekter av bedrifter og organisasjoner, med varierte arbeidsoppgaver. 

Eksempler på områder du kan utforske nærmere kan være pakkeroboter som effektiviserer fiskeindustrien, automatisering i fabrikker, melkeroboter som gir bedre dyrehelse, miljøvennlige landbruksroboter, kirurgiske roboter som redder liv og roboter som benyttes i krisesituasjoner.

Mastergradsstudiet i anvendt robotikk er rettet mot deg som ønsker å jobbe med å drifte, utvikle eller forske på automasjon og robotikk

Hva lærer du?

Mastergraden i anvendt robotikk gir en grundig innføring i robotikk og automasjon. Studiet har et sterkt fokus på de anvendte fagene. Dette er fag som er viktige for å kunne designe, bygge og implementere robotsystemer i den virkelige verden. 

Som robotikkstudent vil du lære å designe nye systemer, bygge disse systemene fysisk, samt å implementere og teste systemene ute i industrien eller andre steder. Våre studenter jobber med virkelige systemer på lab og i industrien fra dag én. Dette girverdifull praktisk erfaring. 

Ved NMBU er vi opptatt av å skape inkluderende læringsmiljøer og gode faglige hjem for våre studenter. Klikk her for å lese mer om NMBUs læringsfilosofi. 

Livet som student

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

NMBU er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Ved universitetet finnes det rundt 90 lag og foreninger med over 1000 medlemmer, og hvert andre år går studentene sammen for å arrangere UKA i Ås. 

Studentboligene er lokalisert nært universitetet og alle nye studenter kan søke om bolig fra 1. mai.

Les mer om det å være student ved NMBU

 

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 

Foto
Shutterstock

Som student i robotikkmiljøet ved NMBU får du tidlig praktisk erfaring med ekte, hjemmelagde roboter.

Eirik Wormdahl, Ingeniør NMBU

Oppbygging