Dyrepleie

Dyrepleie - bachelor

Dyrepleierutdanningen kvalifiserer til autorisasjon som dyrepleier i Norge. Studiet er normert til seks semestre og gir 180 studiepoeng. Dyrepleiere jobber ofte ved smådyrklinikker og forsøksdyravdelinger.

Varighet: 3 år heltid
Start: Høst 2019
Foto
Gisle Bjørneby, NMBU
Hva blir jeg?
Det er økende etterspørsel etter dyrepleiere fra legemiddelfirmaer, fôrleverandører, hestesentre, forsikringsbransjen og utstyrsleverandører til det veterinærfaglige området. Arbeidsmarkedet er sammensatt og behov for dyrepleiere har vært jevnt stigende. Yrket er i stor utvikling, som er utfordrende og spennende for fremtidige dyrepleiere.
Hva lærer jeg?
Er du interessert i å jobbe med dyr og mennesker? Dyrepleierstudiet gir deg kompetanse innen veterinærmedisinske kjernefag som dyrevelferd, farmakologi, sykdomslære og anestesi. Studiet forbereder deg til et yrke med varierte arbeidsoppgaver. De viktigste oppgavene i en travel hverdag vil være å tilrettelegge for og bistå veterinæren i utredningen av pasienter, håndtere kunder og utføre selvstendig og kompetent stell og pleie av syke og skadede dyr.
Kort om studiet
Studiet er organisert i teoretiske og praktiske blokker, der hver blokk avsluttes før neste begynner, slik at studentene kan konsentrere seg om ett fag av gangen. Studenten vil i løpet av studiet ha 3 praksisblokker, der første og tredje er organisert i rotasjoner ved skolens klinikker, mens den andre er ved eksterne privatklinikker som må forhåndsgodkjennes av NMBU Veterinærhøgskolen. Det er i løpet av eksternpraksisen mulig å ha inntil 8 ukers praksis ved godkjent privatklinikk i utlandet. Dette må studenten selv ta initiativ til, og kontakte blokkledelsen tidlig i studiet ved interesse.

Viktig info om studensampskipnaden (SiO/SiÅs)
Veterinærhøgskolen flytter til Ås ved studiestart 2020. Fra dette tidspunkt blir studentene medlemmer av studentsamskipnaden SiÅs. I 2019 kan studenter velge om de vil være medlem av SiO i Oslo eller SiÅs i Ås. Dette har betydning for bolig og andre tilbud gjennom samskipnadene. De som starter i 2019 får første året sitt i Oslo og resten av studietiden på Ås.

 

Utvekslingsmuligheter

NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene

  • Hvorfor dra på utveksling?
  • Hvor og når kan jeg reise?
  • Hvordan kommer jeg meg på utveksling? 
Eksempelplaner
VedleggStørrelse
PDF icon studieplan_dpl_h19v20.pdf689.23 KB
PDF icon semesterplan_dpl_h19v20.pdf591.1 KB