Nettstudier

Her følger informasjon om de nettbaserte kursene/emnene og hvordan du søker.

Disse emnene tilbys med digital undervisning til høsten:

Merk at noen av emnene har anbefalte eller forutsatte forkunnskaper. Les nærmere om forkunnskapskravene i emnebeskrivelsene lenket til over. 

Opptakskrav

Du må dokumentere generell studiekompetanse med norsk- og engelskkunnskaper for å kunne få opptak. Det er mulig å søke om å bli realkompetansevurdert for disse emnene.

Hvordan søker du?

  1. Først må du søke om enkeltemnestudierett i Søknadsweb som åpner 1. juli. Søknadsfrist er 1. september.
  2. Dersom det står i "Din profil" i Søknadsweb at du har generell studiekompetanse trenger du ikke laste opp dokumentasjon. Under "Ny søknad" velger du "Enkeltemner", deretter "digitale økonomiemner".
  3. Etter dette kommer du til "Mine dokumenter". Der kan du laste opp nødvendige dokumenter dersom du ikke er registrert med generell studiekompetanse fra før.
  4. Alle kvalifiserte søkere får studierett i et år. Søknader blir behandlet fortløpende, og du får svar etter 28. juli, deretter ukentlig. Svaret kommer i søknadsweb og til din registrerte e-post.

Hvis du får studierett: 

  1. Opprett en brukerkonto ved NMBU. Følg instruksjonene på support-sidene og velg alternativet "Få engangspassord på sms til registrert telefon". Logg deretter inn med personnummer og engangspassord og sett nytt passord.
  2. Du må semesterregistrere deg i Studentweb. Dette er en annen portal enn Søknadsweb, der du finner informasjon om semesteravgift. Undervisning og eksamen er gratis men du må betale en avgift til studentsamskipnaden som driver velferdstilbud for studenter.  
  3. Du må melde deg opp til det eller de emnene du skal ta. 

Meld deg opp til emner

Du melder deg til emner i Studentweb. Fristen for å melde seg til disse emnene er 15. september. Du må melde deg både til undervisning og vurdering/eksamen i emnene du skal ta. Det er mulig å melde seg opp i mer enn ett emne, men søker har selv ansvar for å påse at kursene kan tas parallelt uten undervisningskollisjoner.
Info om undervisning og eksamen finner du på emnesidene over. Annen nyttig informasjon for NMBU-studenter finner du her.

Published 17. desember 2021 - 13:18 - Updated 6. juli 2022 - 16:28