Nettstudier

Disse emnene tilbys med digital undervisning:

Følgende emner krever kun generell studiekompetanse eller tilsvarende:

AOS235F: Praktisk endringsledelse
BUS120F: Personlig økonomi
BUS100F: Grunnleggende bedriftsøkonomi
BUS110F: Finansregnskap og regnskapsanalyse

Følgende emner har forutsatte eller anbefalte forkunnskaper, se emnesiden:

BUS215F: Årsregnskap
BUS210F: Økonomi- og virksomhetsstyring
BUS260F: Skatte- og avgiftsrett
ECN122F: Makroøkonomi II

Informasjon om enkeltemner med undervisning på campus finner du her.

Opptakskrav

Du må dokumentere generell studiekompetanse med norsk- og engelskkunnskaper for å kunne få opptak. Det er mulig å søke om å bli realkompetansevurdert for disse emnene.

Hvordan søker du?

  1. Først må du søke om studierett i Søknadsweb. Søknadsfrist er 15. januar.
  2. Dersom det står i "Din profil" i Søknadsweb at du har generell studiekompetanse trenger du ikke laste opp dokumentasjon. Under "velg opptak" klikker du på Enkeltemner og deretter alternativet "1510 Enkeltemner, digitale økonomiemner".
  3. Etter dette kommer du til "Mine dokumenter". Der kan du laste opp nødvendige dokumenter dersom du ikke er registrert med generell studiekompetanse fra før.
  4. Alle kvalifiserte søkere får studierett for et halvt år. Søknader blir behandlet fortløpende, og du får normalt svar innen en uke. Svaret kommer i søknadsweb og til din registrerte e-post.

Hvis du får studierett: 

  1. Opprett en brukerkonto ved NMBU. Følg instruksjonene på support-sidene og velg alternativet "Få engangspassord på sms til registrert telefon". Logg deretter inn med personnummer og engangspassord og sett nytt passord.
  2. Du må semesterregistrere deg i Studentweb. Dette er en annen portal enn Søknadsweb, der du finner informasjon om semesteravgift og skal melde deg til emner. Undervisning og eksamen er gratis men du må betale en avgift til studentsamskipnaden som driver velferdstilbud for studenter. 

Meld deg opp til emner

Du melder deg til emner i Studentweb. Fristen for å melde seg til emner er 1. februar. Husk at du må melde deg både til undervisning og eksamen i emnene du skal ta. Det er mulig å melde seg opp i mer enn ett emne, men søker har selv ansvar for å påse at kursene kan tas parallelt uten undervisningskollisjoner.
Info om undervisning og eksamen finner du på emnesidene over. Annen nyttig informasjon for NMBU-studenter finner du her.

Published 17. desember 2021 - 13:18 - Updated 19. januar 2022 - 11:16