Kurs: Årsenhet - Bærekraftig økonomi og ledelse

Kurs: Årsenhet - Bærekraftig økonomi og ledelse

Økonomi

Kunnskap innen økonomi og ledelse er etterspurt og nødvendig i alle organisasjoner, uavhengig av bransje og yrke. Et årsstudium gir deg en grunnleggende innføring i bærekraftig økonomi og ledelse på universitetsnivå, og det er en basisutdanning du kan bygge videre på.

Handelshøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har utviklet en fleksibel årsenhet i bærekraftig økonomi og ledelse. Studiet kan gjennomføres via nettstudier på deltid, så du kan sitte og studere hvor som helst i landet.

Det blir stadig viktigere for bedrifter og andre organisasjoner å bidra i arbeidet med å oppnå FNs bærekraftsmål. En rekke studier viser at bedrifter som arbeider gjennom bærekraftige forretningsmodeller, lykkes bedre i markedet over tid. Derfor trenger både små, mellomstore og store bedrifter kompetanse på å bygge og lede etter bærekraftige (økonomisk, sosialt og miljømessig) forretningsmodeller.

Kurstilbud

Vi vil tilby en nettbasert årsenhet i bærekraftig økonomi og ledelse med oppstart i slutten av januar 2022. Studiet gir deg en grundig innføring i økonomisk-administrative fagområder på universitetsnivå, og du får 60 studiepoeng som kan inngå i en bachelor i økonomi og administrasjon ved NMBU eller innpasses i gradsstudier ved andre læresteder. 

Kombinerer du dette studiet med andre/ tidligere utdanninger eller arbeidserfaring, kan du også få et bedre faglig grunnlag for lederjobber i ulike bedrifter og organisasjoner. 

Når du har fullført årsenheten på 60 studiepoeng får du tittelen bedriftsøkonom.

Om studiet

Gjennomføring av nettbasert årsenhet på deltid vil foregå over fire undervisningsperioder, to på våren og to på høsten inkludert eksamen. De åtte emnene, hvert på 7,5 studiepoeng, som inngår i årsenheten innfases over to år.  

Planen under gir oversikt over hvilke emner som inngår i årsenheten og når på året de innfases og gjennomføres de første to årene. Har du spørsmål om noen av disse fagene? Ta gjerne kontakt på epost til ann.christin.slettvold@nmbu.no

  • Excel i økonomisk virksomhetsstyring - vår 2022
  • Økonomistyring - vår 2022
  • Bærekraftig entreprenørskap - høst 2022
  • Bærekraftig markedsføringsledelse - høst 2022
  • Bærekraftig lederskap - vår 2023
  • Finansregnskap med bærekraftrapportering - vår 2023
  • Bærekraftige strategier - høst 2023
  • Ledelses- og organisasjonspsykologi - høst 2023  

Studiet er utviklet og gjennomføres første gang med støtte fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 

Målgruppe

Alle som vil lære om økonomi og ledelse i næringslivet og det offentlige, både du som kommer rett fra videregående eller du som har jobberfaring fra før.

Om du er usikker på hva du vil studere, gir dette studiet deg en smakebit på relevant og anvendbar fagkunnskap som du kan finne ut om er interessant for deg å lære mer om.  

Opptakskrav

Generell studiekompetanse