NMBU er nå partner i Senter for Digitalt Liv (DNL)

Velkommen som NMBU nettstudent!

Før studiene starter må du registrere deg i systemene

Du må takke ja til tilbud om studieplass og få aktiv studierett for å kunne registrere deg.

 • Du må starte med å opprette din brukerkonto ved NMBU.

  Sjekk at mobilnummeret ditt er riktig registrert i nettsøknaden din på Samordna opptak eller Søknadsweb.

  Følg instruksjonene her og velg alternativet «Få engangspassord på sms til registrert telefon». Logg deretter inn med personnummer og engangspassord og sett nytt passord.

  Når brukerkontoen din er aktivert får du tilgang til Studentweb, Canvas, din NMBU e-post, Eduroam (trådløst nettverk) og andre IT-tjenester som krever FEIDE-pålogging (Feide er den nasjonale løsningen for sikker innlogging og datadeling i utdanning og forskning).

 • NMBU har pålogging tofaktorautentisering for NMBU-tjenester når du skal logge på NMBUs nettressurser utenfor campus (alle office-programmer og din NMBU e-post). Det innebærer at du må benytte en engangskode fra SMS eller app når du logger på tjenester via datamaskin, mobil og nettbrett.

  Aktivere sikker pålogging for NMBU-tjenester, velg én:

  

  I tillegg må du aktivere sikker pålogging for Microsoft:

 • Du må semesterregistrere deg i starten av hvert semester og dette gjør du i Studentweb.

  I Studenweb ser du blant annet din utdanningsplan, oversikt over hvilke emner du er oppmeldt i, eksamensdatoer og sted, samt eksamensresultatene dine.

  Når du har fullført semesterregistreringen får du tilgang til informasjon om dine emner i Canvas.

  Du får god oversikt over diverse frister for oppmelding, undervisnings- og eksamensperioder i akademisk kalender. Bruk kalenderen aktivt.

  Informasjon og instruksjon om hvordan du semesterregistrerer deg.

  Ta kontakt med Studentenes informasjonstorg sit@nmbu.no om du skulle få problemer.

 • Alle studenter som skal ta emner og avlegge eksamen må betale semesteravgift. Fakturaen oppretter du selv i Studentweb hvert semester. Fristen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

  Fakturaen oppretter du selv i Studentweb hvert semester. Fristen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret. Husk at det er nytt KID-nummer hvert semester.

  Når du har semesterregistrert deg og betalt semesteravgiften kan du søke og få utbetalt støtte fra Lånekassen.

  Er du i utdanning ved en annen høgskole eller universitet og har betalt semesteravgiften der, kan du sende dokumentasjon på innbetalingen til sit@nmbu.no for å få dette registrert i systemene.

 • Studentweb

  En nettbasert tjeneste med informasjon om ditt studieløp. Her kan du blant annet semesterregistrere deg, se og endre utdanningsplanen din og melde deg opp i emner. I Studentweb vil du også finne eksamensdatoene og eksamensresultatene dine.

  Canvas

  Canvas er NMBUs læringsplattform og det digitale læringsmiljøet for studenter og undervisere. Det er her du finner forelesningsmateriell og informasjon om emnet. Canvas gir også mulighet til kommunikasjon og interaksjon mellom student-lærer og student-student. 

  Timeplan

  Timeplanen for de ulike emnene finner du i systemet TimeEdit.

  Se hvordan TimeEdit fungerer her (video).

  Webmail

  Som student ved NMBU vil du få tildelt en e-postadresse med tilgang til webmail. Universitetet vil sende deg viktig informasjon til denne adressen og det er derfor viktig at du sjekker e-posten jevnlig. Det er ikke mulig å sette på automatisk videresending av e-post fra denne innboksen til en annen e-postadresse. Pass derfor på at du sjekker e-postene i denne kontoen jevnlig så du ikke går glipp av noe som kan være viktig.

  NMBU-hjelp

  I NMBU-hjelp finner du svaret på de fleste av dine studierelaterte spørsmålDu kan bruke søkefeltet øverst på siden for å søke etter informasjon. Hvis du ikke finner akkurat det du lurer på kan du sende inn en henvendelse til Studentenes informasjonstorg (SIT) eller studieveileder, via et kontaktskjema. Under "Mine saker" kan du følge med på status på dine henvendelser. 

  Mazemap

  Mazemap er en karttjeneste som gjør det enkelt å finne frem på campus. Du finner Mazemap på nett og på app for Android/IOS.

 • Studentkort

  Studentkortet er viktig for deg. Det fungerer som nøkkelkort på campus, lånekort på biblioteket og som dokumentasjon på at du er student (sammen med studentbevis-appen). 

  For å bestille studentkort må du først ha aktivert din brukerkonto ved NMBU. Studentkort bestilles i tjenesten Fotoboks. Du finner brukerveiledning for hvordan du bestiller kortet her (krever innlogging med FEIDE).  
  Kortet hentes på Servicetorget i Veterinærbygningen. Du får epost til NMBU-eposten din når kortet er ferdig produsert og kan hentes.

  Studentbevis-app

  Studentbevis-appen fungerer som studentbevis hos bl.a. studentsamskipnadene og kollektivtransportselskaper (f.eks. VY og Ruter), og vil være gyldig på lik linje med studiekort og papirkvittering. Du vil likevel fortsatt trenge studiekort for å f.eks. få tilgang til bygninger og låne bøker.

  For at studentbeviset skal være gyldig må du ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg

  Appen er tilgjengelig på norsk og engelsk, og følger standardspråket på telefonen din.

  Appen lastes ned fra din app-butikk: App Store (iOS)Google Play (Android) eller Windows Store.

  Hvordan logge seg på studentbevis-appen første gang?

  • Åpne appen (krever internettilgang)
  • Velg hvilket lærested du tilhører
  • Logg inn med vanlig brukernavn og passord utdelt av ditt lærested. 
  • Les samtykkeerklæringen og aksepter (appen kan kun benyttes hvis du gir ditt samtykke)
  • Les vilkårene og godkjenn (appen kan kun benyttes hvis du godkjennes vilkårene)
  • Appen viser bildet som ble tatt til studentkortet. Hvis appen ikke viser bilde, må annen gyldig legitimasjon med bilde vises ved kontroll for at appen skal være gylde som studentbevis. 

  Når du har betalt semesteravgift og semesterregistrert deg, vil dette vises i en gul boks nederst på siden. Selve kvitteringen lagres i appen, så etter innlogging og registrering av betalt semesteravgift i appen kan den brukes uten internettilgang.

  Merk: Du skal både ha app og studentkort

  Studenter som ikke har smarttelefon
  Dersom du ikke har smarttelefon og derfor ikke har mulighet til å bruke studentbevisappen, kan du bestille en semesterkvittering på papir. Du logger på Studentweb og fra menyen oppe til venstre velger du Bestillinger og så Semesterkvittering. Husk å sjekke at semesteradressen i StudentWeb er oppdatert først. 

 • Bruk av StudentWeb sine sider følger bestemmelsene i Lov om behandling av personvernopplysninger (personopplysingsloven) av 01.01.2001 med tilhørende forskrift og er underlagt Internkontrollsystem for Informasjonssikkerhet ved NMBU sine rutiner for bruk av personopplysninger.

  Se ellers informasjonen om personvern ved opptak på våre nettsider.

Semesterstart

Livet utenom studiene