Presentasjons- og studieteknikk

Forberedelse til muntlig eksamen

  • Denne videoen tar for seg hva du kan forvente under en muntlig eksamen og hvordan å forberede seg best mulig.

 

Muntlig forsvar av gradsoppgaven:

  • Muntlig forsvar av gradsoppgaven krever mye forberedelse. Vi har derfor laget tre videoer ment å hjelpe dere i prosessen.

 Forbered deg selv

  • Den beste strategien for et vellykket forsvar er å være godt forberedt. Det å planlegge og øve på presentasjonen er tidkrevende, men det vil gi deg mer selvtilgitt og føre til at du presterer bedre.

Forberedelse av visuelle virkemidler

  • Svært mange studenter benytter programmer for lysbildefremvisning som PowerPoint, Prezi og Google Slides. I denne videoen utforsker vi derfor hvordan disse verktøyene kan brukes best mulig for å forbedre presentasjonen din. Det er imidlertid viktig å huske at dette kun er verktøy, og derfor ikke noe man skal basere seg på. Hvis ikke du har sett videoen- Forbered deg selv, som ligger lenger opp på siden, bør du se den før du setter i gang med å lage lysbildepresentasjonen din.

 

Å besvare spørsmål

  • For mange studenter er den vanskeligste delen av et muntlig forsvar spørsmålsrunden i etterkant av presentasjonen. Heldigvis finnes det en rekke teknikker du kan bruke for å forberede deg på akkurat det.

Published 27. mai 2020 - 15:15 - Updated 2. juni 2020 - 14:33