Låne

Låne og bestille | Fornye lån | Lånevilkår

Benytt bibliotekbasen for å finne bøker.

Foto
Håkon Sparre

Låne og bestille

Lånekort  

Alle studenter og ansatte ved NMBU blir automatisk registrert som lånere ved Universitetsbiblioteket. Studentkort/ansattkort fungerer som lånekort. 

Lånetid

Ordinær utlånstid er 1-4 uker. Bøker som ikke er reservert kan som regel fornyes. Du kan selv fornye dine lån i Oria.

Bestilling av bøker og artikler

Du kan selv bestille bøker og artikler i Oria. Logg inn med ditt NMBU brukernavn og passord (Feidepålogging). Søk opp materiale og klikk på "Bestill". 

Litteratur som ikke finnes ved NMBU 

I Oria kan du velge å søke i alle norske fagbibliotek samtidig, eller du kan avgrense til å søke kun i biblioteket på NMBU. Finner du ikke det du leter etter på NMBU kan du legge inn en bestilling i Oria. Biblioteket vil sørge for å låne inn/skaffe til veie materialet fra andre bibliotek. 

Litteratur som ikke tilgjengelig i Oria

Du kan også bestille bøker og artikler som ikke er tilgjengelig i Oria. Klikk på fanen "Bestill", og fyll inn opplysninger om bok/artikkel. Biblioteket vil sørge for å låne inn/skaffe til veie fra andre bibliotek.  

Fornye lån / oversikt over lån og bestillinger

Du kan få oversikt over egne lån, reserveringer og bestillinger ved å logge inn på "Min konto" i Oria. Her er det også mulig å fornye egne lån. 

  1. Logg på Oria via FEIDE med NMBU-brukernavn og passord.
  2. Klikk på "Min konto".
  3. Forny alle lån eller velg de du vil fornye.

Dersom et lån ikke kan fornyes vises ikke Forny-knappen. Kontakt biblioteket dersom du ønsker å fornye bøker som er lånt inn fra andre bibliotek.

 

Published 23. juni 2022 - 13:11 - Updated 5. juli 2022 - 11:27