Sykkelmotell og sykkelbua

NMBU tester ut sykkelmotell i den gamle varmesentralen. Her kan studenter og ansatte sette fra seg sykkelen på et trygt sted. Dette er spesielt viktig om sykkelen skal stå over natten. For å få tilgang må du registrere deg her og alltid huske adgangskortet ditt

Syklene settes her på eget ansvar og må låses på forsvarlig måte. NMBU er er ikke ansvarlig for stjålne sykler. Det er innstallert sikkerhetskamera inne i motellet og ved en politianmeldelse kan politiet be om en innsynsbegjæring. Opptak slettes automatisk etter 7 dager.  Det er ikke opplegg for spyling av sykkel eller lading av elsykler/elsparkesykler. 

I Sykkelbua kan du reparere sykkelen din og den er åpen for alle.

Sykkelmotell på campus

Finn varmesentralen på Mazemap

Sykkelbua

I tilknytning til sykkelmotellet har vi også åpnet "Sykkelbua". Den er åpen for alle og her trenger du ikke registrere deg eller bruke nøkkelkort. Her har vi verktøy, pumper og reperasjonsbukk som gjør det lettere å gjøre jobben. Vi håper alle bidrar til at vi beholder verktøyet og ting i orden.  

Bakgrunnen for sykkelmotellet

Det har kommet inn flere ønsker om et sykkelhotell. Spesielt har dette vært uttalt blant vintersyklister og de som sykler langt, og som lar sykkelen stå til neste dag. Vi er litt usikre på behovet for et sykkelmotell. Vi tester ut behovet for et sykkelmotell i varmesentralen som en rimelig løsning. Vi bruker ordinære sykkelstativer inne i bygget slik at de kan gjenbrukes ute om det viser seg at sykkelmotellet ikke blir brukt.