Grønn uke ved NMBU

Studentene ved NMBU arrangerer Grønn uke fra 27. februar - 9. mars.
Studentene ved NMBU arrangerer Grønn uke fra 27. februar - 9. mars.Foto: Studenttinget

Studentene ved NMBU tar en grønn uke, og fyller den med arrangementer om miljø, bærekraft og sirkulæritet.

I løpet av Grønn uke vil du som publikum få både praktisk kunnskap og faglig påfyll om bærekraft og grønnere livsførsel. Dette er andre år på rad studenter ved NMBU arrangerer uken som skal inspirere til litt ekstra bærekraftlyst. 

I løpet av uken kan du for eksempel lære å lage restemat, du kan høre NHO-sjef Ole Erik Almlids meninger om bærekraft i næringslivet, og du kan delta på energiseminar.  

– Vi vil at uken skal skape gode arenaer for tverrfaglig samspill og dialog, mellom studenter, ansatte og andre samfunnsaktører, sier sjefsarrangør Åse Vigdisdatter Nytrø i Studenttingets arbeidsutvalg. Hun tror alle vil kunne finne noe av interesse blant arrangementene.  

– Selv om det er et fokus på studenter og ansatte, er absolutt alle velkomne! 

Følg Grønn Uke på Facebook for program og oppdateringer

Bli endringsagent 

NMBU blir gjerne sett på som Norges bærekraftuniversitetet fremfor noen. 

– Jeg tenker det gjøres veldig mye bra knyttet til bærekraft ved NMBU, men som vi kanskje ikke er klar over eller ser i det daglige. Med uka løfter vi og viser frem dette til publikum, ansatte og studenter, sier Nytrø.  

Åse Vigdisdatter Nytrø sitter i Studenttingets arbeidsutvalg, og er ansvarlig for Grønn Uke.
Åse Vigdisdatter Nytrø sitter i Studenttingets arbeidsutvalg, og er ansvarlig for Grønn Uke. Foto: Privat

– Det blir en mulighet til å lære mye av andre og bli kjent med det som skjer ved NMBU, samt å engasjere seg i å forme bærekraftsarbeidet ved NMBU. Du kan i praksis være en endringsagent, eller lære hvordan du blir det. 

Uka har samlet mange bidragsyterne: Universitetsbiblioteket har bokbytte gjennom hele uken, SiÅs har en utvidet plantebasert meny i kantinene, biblioteket i Ås har bokutstilling og Ås husflidlag tilbyr workshop for fiksing av klær. 

– Det er et kjempeengasjement for miljøtemaet blant både studenter, ansatte og aktører i nærområdet. Det har vært veldig gøy og givende, forteller Nytrø. 

Vi spør også Nytrø om hennes «hot tip» til studentene: 

– Du bør få med deg bedriftspresentasjonene fra NMBUs alumni onsdag. Her får du møte tidligere NMBU-studenter, og som nå jobber med temaer innen miljø og bærekraft. Du har da mulighet til å møte noen som har gått på ditt eget studie, og som har erfaring fra praksis. Men, egentlig bør du få med deg alt, vi har veldig mye spennende å by på, avslutter Nytrø.

Program for uka:

Program for Grønn uke 2023.
Program for Grønn uke 2023. Foto: Studenttinget

Publisert - Oppdatert

Del på