Veksthus

Inngangsparti veksthus Åsbakken
Inngangsparti veksthus Åsbakken Foto: Jan Roger Torp Sørby

I våre vektsthus er alle kunder som har ønske om å leie velkomne, og du kan selv bestemme hvilken temperatur, luftfuktighet og lysforhold som skal gjelde for ditt forsøk. Vi har flere ulike størrelser å velge iblant, og noen av rommene har fastmonterte bord, mens noen ikke har det. Noen har skyggegardiner, og noen ikke. Noen avdelinger er godkjent for GMO på inneslutningsnivå S2. Ønsker du en eksakt oversikt over de ulike veksthusmulighetene, klikk på linken nedenfor.

Det du som bruker må vite og forholde deg til er at vi skiller på rene og urene veksthus; i urene veksthus kan du ta med deg jord og planter inn i veksthuset som f eks har kommet ifra felt.

I rene veksthus må du så alt fra frø inne i selve veksthuset, med godkjent vekstmedie fra leverandør og fra ubrutt forpakning. Her får heller ingen planter utenfra komme inn, og det er også et mer nøye regime på å holde jord, planter og materiell fritt for skadegjørere.

Dronebild av veksthuskomplekset i Åsbakken
Dronebild av veksthuskomplekset i Åsbakken Foto: Fredrik Joel Viktor Holst

Husk også at vi aldri kan ha lavere temperatur inne i din veksthusavdeling enn temperaturen utendørs viser. Dersom du likevel skulle ønske å kunne ha lave temperaturer i veksthusavdelingen, selv midt på sommeren, så må du velge en av våre fytotronavdelinger.

Rene veksthusUrene veksthus
ÅsbakkenVollebekk
Kirkejordet NordTilsynshuset
Til SKPs hovedside