Nok mat til enhver tid

Bli med på arrangement der vi setter søkelyset på hvordan vi skal sikre at vi har trygg mat i krise og urolige tider, og hva skal til for å øke matproduksjonen?

Dato:

Sted:

Domus Bibliotheca

Adresse:

Karl Johans gate 47

Kontaktperson:

Eivind Norum

Norge er ikke selvforsynt med hensyn til mat. Vi importerer en stor del av maten som både vi og dyrene spiser. I en verden preget av krig, politisk uro og klimaendringer, kan matmangel bli en realitet. Hvordan kan vi sikre tilgangen til nok trygg mat?

Program

Matsikkerhet i et geopolitisk perspektiv, trusler og muligheter
Ved Øyvind Fylling-Jensen, veterinær og styreleder ved UiO:Livsvitenskap, Nord universitet og Veterinærinstituttet

Den lille istiden: hva skjedde forrige gang vi møtte store klimaendringer og kan vi lære noe av det?
Ingar Mørkestøl Gundersen, postdoktor, Universitetet i Oslo

Fra solskinn til styrtregn. Kornbøndenes kamp mot været - og hvordan vi kan hjelpe dem med bedre sorter
Morten Lillemo, professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Vann på ville veier – renner viktige næringsstoffer på havet?
Arve Heistad, professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Matplantenes ville slektninger
Linn Borgen Nilsen, fagleder, Norsk genressurssenter, NIBIO

Jordhelse, matsikkerhet, miljø og klima
Anders Næss, prosjektleder, Grønt fagsenter Buskerud

Mattryggheten utfordres av bakterier
Marina Aspholm, professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Hvordan håndtere mat- og vannbårne sykdommer i en normal hverdag og i en krisesituasjon?
Yngvild Wasteson, professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Hvordan høste trygt fra naturen?

Anders Wollan, overingeniør, Universitetet i Oslo
Pål Karlsen, daglig leder, Norsk sopp og nyttevekstforbund

Ingerid Salvesen er ordstyrer.

Panelsamtale og mulighet til å stille spørsmål. Lett bevertning.

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2025.

Arrangør: 

UiO:Livsvitenskap og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Del på