Konferanse: Produksjon og bruk av proteinvekster i Norge
Forskningsprosjektene FutureProteinCrops (2022-2025) og GreenPlantFoods (2021-2024) arbeider med potensialet for dyrking, prosessering og bruk av proteinvekster (erter og åkerbønne) i Norge for bruk til mat og fôr. Disse prosjektene vil sammen med Partnerskap for norsk matkorn og planteprotein invitere til konferanse for å legge fram forskningsresultater fra prosjektene og diskutere proteinvekstenes framtidige rolle i Norge.
Dato:
Sted:
NMBU og Teams
Konferansen er åpen for alle og foregår i lokaler ved NMBU. Konferansen blir også streamet, slik at det er mulig å delta via Teams.
På dag 1 (20. juni) fokuseres det på hvordan planteforedling og dyrkingsteknikk kan gi stabile og gode avlinger av god kvalitet. Programmet inkluderer presentasjoner fra internasjonale samarbeidspartnere fra University of Helsinki, Finland, og University of Saskatchewan, Canada. Presentasjonene vil holdes på engelsk. Programmet avsluttes med markvandring i forsøksfeltene ved NMBU.
Dag 2 (21.juni) vektlegger proteinvekstenes betydning for norsk landbruk, og veien videre for å nå viktige landbrukspolitiske mål. Programmet for dag 2 vil foregå på norsk.
Det blir servert enkel lunsj fra kl 11.30 dag 1, og fra kl 12.00 dag 2.
Konferansen er gratis.