Husdyr i framtidas matproduksjon

I dette seminaret vil vi få presentert funn fra LIVESTOCK-prosjektet. I tillegg har vi gleden av å ha professor Imke de Boer fra Wageningen Universitet som vår hovedgjest.
Lunsj og kaffe vil bli servert under seminaret.

 

 

Deltakelse er gratis, men påmeldingen er av hensyn til matbestilling. 

Dato:

Sted:

Vitenparken, Kornrommet

Velkommen til avslutningsseminar for LIVESTOCK prosjektet.

 

PROGRAM: 
11.00     Dørene åpnes – servering av lett lunsj og kaffe

11.30     Innledning ved dekan Annicke Brandt-Kjelsen, Fakultet for biovitenskap

11.35     The role of livestock in future food production systems (digitalt) 
              Hovedgjest: prof. Imke de Boer, Wageningen University & Research

12.20     Pause

12.30     Om LIVESTOCK-prosjektet, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU

12.45     Bærekraft i nye proteinråvarer, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU

13.00     Kjøtt og melk – beregningsmetoder for klima og biodiversitet, 
                    Stine Samsonstuen, NMBU/NORSUS

13.15     Sirkularitetsindikatorer som et verktøy, Hanne Møller, NORSUS

13.25     Pause

13.35     Sosial bærekraft i norsk husdyrproduksjon, Hanne Møller, NORSUS

13.50     Framtidas husdyrproduksjon i Norge, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU

14.05     Økonomiske virkemidler i matproduksjonen, Ivar Pettersen, NIBIO

14.20     Helhetlig bærekraftsvurdering av husdyrproduksjonen, 
                    Kari-Anne Lyng, NORSUS

14.35     Diskusjon og veien videre

15.00     Avslutning


Imke de Boer: 

Imke de Boer er professor innen husdyr og bærekraftige matsystemer ved Wageningen University & Research (WUR). Forskningsgruppa hennes utforsker de komplekse problemstillingene knyttet til husdyras rolle innen matproduksjon. Forskningen deres viser hvordan husdyr potensielt kan spille en viktig rolle i et framtidig sunt og sirkulært matsystem.

Del på