Husdyr i framtidas matproduksjon
I dette seminaret vil vi få presentert funn fra LIVESTOCK-prosjektet. I tillegg har vi gleden av å ha professor Imke de Boer fra Wageningen Universitet som vår hovedgjest.
Lunsj og kaffe vil bli servert under seminaret.
Deltakelse er gratis, men påmeldingen er av hensyn til matbestilling.
Dato:
Sted:
Vitenparken, Kornrommet
Velkommen til avslutningsseminar for LIVESTOCK prosjektet.
PROGRAM:
11.00 Dørene åpnes – servering av lett lunsj og kaffe
11.30 Innledning ved dekan Annicke Brandt-Kjelsen, Fakultet for biovitenskap
11.35 The role of livestock in future food production systems (digitalt)
Hovedgjest: prof. Imke de Boer, Wageningen University & Research
12.20 Pause
12.30 Om LIVESTOCK-prosjektet, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU
12.45 Bærekraft i nye proteinråvarer, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU
13.00 Kjøtt og melk – beregningsmetoder for klima og biodiversitet,
Stine Samsonstuen, NMBU/NORSUS
13.15 Sirkularitetsindikatorer som et verktøy, Hanne Møller, NORSUS
13.25 Pause
13.35 Sosial bærekraft i norsk husdyrproduksjon, Hanne Møller, NORSUS
13.50 Framtidas husdyrproduksjon i Norge, Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU
14.05 Økonomiske virkemidler i matproduksjonen, Ivar Pettersen, NIBIO
14.20 Helhetlig bærekraftsvurdering av husdyrproduksjonen,
Kari-Anne Lyng, NORSUS
14.35 Diskusjon og veien videre
15.00 Avslutning
Imke de Boer:
Imke de Boer er professor innen husdyr og bærekraftige matsystemer ved Wageningen University & Research (WUR). Forskningsgruppa hennes utforsker de komplekse problemstillingene knyttet til husdyras rolle innen matproduksjon. Forskningen deres viser hvordan husdyr potensielt kan spille en viktig rolle i et framtidig sunt og sirkulært matsystem.