Foods of Norway avslutningsseminar

Senter for forskningsdrevet innovasjon, Foods of Norway, arrangerer et sluttseminar for å markere slutten på ni års forskning på bærekraftige fôrressurser for blå og grønn sektor. Forskningsresultater og fremtidsperspektiver på bærekraftig fôr fra et politisk og industrielt ståsted vil bli presentert.

 

 

Påmelding innen 10. september

Dato:

Sted:

Vitenparken, NMBU, Ås

Program (Seminaret holdes på engelsk)

08.45   Kaffe
09.00   Welcome/ Showcasing the Achievements of Foods of Norway - Kari Kolstad/Margareth Øverland, NMBU

09.10 Part I – Highlights from the centre period

  • Biorefinery processing of forestry biomass for feed application – Vincent Eijsink, Byron Morales Lange, Liv Torunn Mydland, Siv Skeie, Jamie Hooft, Charles Press, NMBU.
  • Biorefining of seaweed for feed application – Line Degn Hansen, Liv Torunn Mydland, Vladana Grabez, Ruth Tamara Montero, NMBU.
  • Grass - a local valuable feed resource - upgrading the nutritional value of grass silage – Ingjerd Dønnem, NMBU.
  • Feed efficiency - novel methods and relevance for blue and green sectors – Gunnar Klemetsdal, NMBU. Remarks from Aquagen
  • Sustainability aspects of novel feed ingredients developed in Foods of Norway - Hanne Fjerdingby Olsen, NMBU

13.00 Part II – Sustainable feed

  • Circular EU Feed concept - future perspectives – Brett Glencross, IFFO
  • Blue and green value chains – future perspectives – Borregaard, Seaweed Solution
  • Sustainable feed ingredients in blue and green sectors – future perspectives – Biomar, Felleskjøpet Fôrutvikling, TINE, Norsvin, Nortura, Bellona
  • How to accelerate Norway’s feed ingredient industry – enifer, Gas2Feed, Bio3
  • Animal welfare vs sustainable feed – Aquagen
  • Final remarks – Margareth Øverland, NMBU

16.00 End

Besøk siden til Foods of Norway

Del på