Første milepæl er nådd

Av Kateryna Krutskykh

AACSB logo
AACSB logoFoto: AACSB logo

Handelshøyskolen har nå fått godkjent sin Eligibility-søknad, som er første steg for å oppnå den prestisjefylte AACSB-akkrediteringen. 

AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) er en verdensomspennende organisasjon som akkrediterer handelshøyskoler over hele verden med mål om å videreutvikle og skape engasjement rundt økonomiutdanning. Per i dag er det ca. 840 akkrediterte institusjoner i 54 land. Globalt sett tilbyr rundt 18 000 institusjoner en økonomisk utdanning på bachelornivå eller høyere.

Handelshøyskolen startet for alvor med arbeidet med AACSB-akkreditering i 2018, og sendte inn Eligibilitity-søknaden i november. Søknaden har nå blitt behandlet og godkjent av Initial Accreditation Committee (IAC). Det vil si at den første store milepælen er nådd, og at man kan gå videre med den såkalte Initial Accreditation Process. Handelshøyskolen vil snart bli tildelt en mentor, som vanligvis er en dekan eller visedekan fra en lignende handelshøyskole. 

For å oppnå akkreditering må Handelshøyskolen tilfredsstille AACSBs 15 standarder, og dette arbeidet har Handelshøyskolen kommet godt i gang med.   

Publisert - Oppdatert

Del på