Samlingsuker for studieåret 2021/2022:
- Uke 36 (6. - 10. september)
- Uke 44 (1. - 5. november)
- Uke 49 (6. - 10. desember)
- Uke 3 (17. - 21. januar)
- Uke 11 (14.- 18. mars)
- Uke 23: (6. - 10. juni)
Det er krav om minimum 80 % oppmøte på samlingene per modul.
Kompetanse for kvalitet
Dette studiet er en del av Kompetanse for kvalitet (KFK) som er et videreutdanningsprogram for lærere i regi av Utdanningsdirektoratet. Du kan få støtte for å følge dette studiet. For mer informasjon, og for å søke gå til: www.udir.no/videreutdanning.
Innledning
Videreutdanning i matematikk har som mål å gi lærere en solid faglig bakgrunn og trygghet i matematikk og matematikkdidaktikk. Studiet er bygd opp av matematikkemner som gir både en breddekompetanse for å dekke alle emner fra læreplanene i norsk skole, men også en faglig fordypning innenfor enkelte fagområder.
Beskrivelse av studiets innhold
Studiet er delt opp i to moduler à 15 studiepoeng (stp). Modul 1 går i høstsemesteret, mens modul 2 går i vårsemesteret. Det anbefales å ta begge modulene.
Modul 1 (høst):
- Lineær algebra
- Matematikkdidaktikk
Modul 2 (vår):
- Tallteori
- Problemløsing
- Matematikkdidaktikk, inkludert en matematikkdidaktisk semesteroppgave
Faglig innhold og læringsutbytte.
Kort beskrivelse av arbeidsform
Studiet er nett- og samlingsbasert. Det er 3 ukesamlinger à 5 dager per semester på NMBUs campus i Ås. Mellom samlingene vil studentene kunne følge nettforelesninger og få nettbasert individuell oppfølging. Egne veiledere med matematikkfaglig og didaktisk kompetanse vil følge opp studentene. Veiledere vil gi støtte i det faglige og didaktiske arbeidet og legge til rette for kontinuerlige diskusjoner. Egenstudier kommer i tillegg.
Organisering, antall samlinger, lengde på samlinger og læringsplattform
Studiet er i hovedsak organisert som et nettbasert studium, og studentene følger forelesninger og får oppfølging via Internett. Det er i tillegg 3 samlinger à 5 dager på campus Ås per semester. (se uker lenger opp).
Arbeidskrav/vurdering/eksamen
Studiet inkluderer jevnlige obligatoriske innleveringer i matematikk og matematikkdidaktikk, semesteroppgave i matematikkdidaktikk og skriftlige eksamener.
Det er krav om erfaringsdeling, det vil si at studentene må videreformidle enkeltdeler av faginnholdet / det fagdidaktiske innholdet til lærerkollegaer ved skolen der de jobber. Det blir lagt til rette for dette i studiet. Det vil også gjennomføres et arbeidskrav relatert til pedagogisk bruk av IKT.
Eksamen: Skriftlige eksamener i hvert av matematikkemnene i begge modulene. Semesteroppgave i matematikkdidaktikk. Samlet vurdering av hver modul med bokstavkarakter A – F.
Opptakskrav – utover godkjent lærerutdanning
Videreutdanning i matematikk 1 for 8. - 13. trinn eller minst 30 studiepoeng i matematikk/matematikkdidaktikk fra høgskole eller universitet.
Brukerkurs i matematikk eller andre kurs som ikke krever R2/3MX eller tilsvarende, kan ikke inngå i dette grunnlaget, og det legges til grunn at studentene har kunnskaper i kalkulus/analyse (både én og flervariabel) og grunnleggende programmering.
Kontakt:
- For informasjon om faglig innhold, undervisning mm.:
-
Marte Bråtalien
marte.bratalien@nmbu.no
Tlf: 67 23 15 71Joakim Skogholt
joakim.skogholt@nmbu.no
Tlf: 67 23 15 31 For informasjon om søknad, opptak, støtte og andre administrative spørsmål:
- Iren Øvre Abrahamsen
iren.abrahamsen@nmbu.no
Tlf: 67 23 19 26
- Iren Øvre Abrahamsen