Endre Hovland: kan litt om det meste

Av Cathrine Glosli

Endre Hovland har en master i naturbasert reiseliv, og jobber nå som koordinator i Forum for natur og friluftsliv i Rogaland (FNF). Han valgte NMBU fordi han hadde hørt at man var mer attraktiv på arbeidsmarkedet med en utdannelse fra Ås.

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb? 

Jeg arbeider som koordinator i Forum for natur og friluftsliv i Rogaland (FNF). FNF er et samarbeidsnettverk for natur og friluftslivsorganisasjoner der organisasjonene kan drøfte saker som omhandler dem. Som koordinator overvåker jeg kommuneplaner, fylkesplaner og andre utbyggingsplaner i Rogaland. Min jobb er å representere de samlede interessene til organisasjonene i høringer. Jeg arrangerer også politiske arrangement og skriver leserinnlegg for å sette fokus på tema som organisasjonene syns er viktig. Jeg er eneste ansatt, men har tett kontakt med fylkesstyret som setter dagsorden for hverdagene mine.

Hvorfor valgte du å studere ved NMBU?

Jeg valgte NMBU fordi jeg hadde hørt at man var mer attraktiv på arbeidsmarkedet med en utdannelse fra Ås. Det gav meg også muligheten til å studere tverrfaglig og plukke det beste fra ulike institutt.

Hvilken nytte har du hatt av utdanningen du tok ved NMBU?

Etter to år på naturbasert reiseliv kan man si at man blir en spesialisert generalist. Jeg er en tverrfaglig potet som kan litt om det meste. Det er gull verd i en jobb der man er tjent med å kjenne kommunale prosesser, jus, næringsutvikling og landbruk for å se hvorfor utfordringene er som de er. Jeg jobber ikke i reiselivet direkte, men utdanningen har rustet meg svært godt for å jobbe i FNF.

Endre Hovland i felt på jobb for Forum for natur og friluftsliv.
Endre Hovland i felt på jobb for Forum for natur og friluftsliv. Foto: Privat

 

 

Publisert - Oppdatert

Del på