Stipender/reisestøtte

Av Cathrine Glosli

Det finnes en del stipender MINA-studenter kan søke på: 

 Reisestøtte/feltstipend til masterstudenter i økologi
- spesialisering tropisk økologi og naturforvaltning
Studenter på studieretning Tropical Ecology and Management of Natural Resources, og med veileder fra MINA, kan søke om 6000 kroner i støtte til masteroppgavens feltarbeid.

Hartmann Bollerøds legat
Hartmann Bollerøds legat er et tradisjonsrikt legat som hvert år blir delt ut til den beste skogbruksstudenten på masternivå.

Miljøringens studentstipend
Til masterstudenter og veiledere innen fagområdet forurenset grunn eller forurensede sedimenter. 

Myhrwolds fond
Skogfagsstudenter kan søke om inntil 25 000,- fra Myhrwolds fond til studiereiser, forskning, o.l.

SNS Nordic Forest Research
Stipendet skal legge til rette for utdanning og kunnskapsutveksling innen skoggenetikk, frø- og planteproduksjon og skogforyngelse. Kan brukes til reiseutgifter, men også til å dekke kostnader tilknyttet til semesteroppgaver på bachelor- eller masterlevel, utstyr, laboratorie- og trykkekostnader. Må være relevant i en nordisk sammenheng. 

Stipend fra Statens Vegvesen
Statens vegvesen gir en økonomisk støtte på kr. 15 000 til studenter som skriver masteroppgave om et fagtema som er relevant for vegsektoren. 

Stipend til skogfagskandidater
Skogfaglig kompetanse er etterspurt, og dette har bransjen tatt konsekvensene av. Den deler ut stipend til de beste masterkandidatene hvert år. Her finner du kriteriene for stipendordningen.

UMBs forskningsfond
Det lyses ut inntil 200 000 kroner som stipendmidler til reiser og forskning for masterstudenter og doktorgradsstudenter ved NMBU. Det deles ut midler til fagområdene skogfag og landbruksvitenskapelig forskning og undervisning. 

YARA-stipendet
Stipendets formål er å fremme rekruttering til fagfeltet plantevitenskap og relaterte fagområder ved NMBU. Det gis inntil fire stipender på maks 50 000 kroner pr. år.

Publisert - Oppdatert

Del på