MINA-professor medlem av Forskningsrådets porteføljestyre

Av Cathrine Glosli

MINAs professor Anne Sverdrup-Thygeson er nå del av Forskningsrådets porteføljestyre for Livsvitenskap. Der skal hun blant annet være med på å beslutte tildeling av fremtidige forskningsmidler. 

Norges forskningsråd er i ferd med å gjøre en større omlegging. De nye styrene får ansvar for flere programmer, derfor betegnelsen porteføljestyre, og får dermed mulighet til å se større områder i sammenheng. Det gjør det mulig å prioritere innsatsen slik at den treffer der behovene er størst, og til å skape gode kjeder av virkemidler.

Tildeler forskningsmidler
Porteføljestyrene har blant annet oppgave om å bidra til å iverksette forsknings- og innovasjonspolitikk, planlegge aktiviteter, og beslutte tildeling av forskningsmidler. Totalt er femten nye styrer nå på plass. 

Bevaringsbiolog med bredt perspektiv
MINAs professor Anne Sverdrup-Thygeson er oppnevnt som medlem av porteføljestyret for Livsvitenskap. Dette porteføljestyret har ansvar for å ta beslutninger om investering i FRIPRO innenfor livsvitenskap. Hennes fagområder inkluderer blant annet bevaringsbiologi, skogøkologi og bærekraftig skogbruk, samt fragmenteringseffekter og overvåkingsmetodikk for rødlistede arter. 

– Jeg gleder meg til arbeidet, og håper å bidra med et bredt perspektiv på livsvitenskap inn i styrets arbeid, sier Sverdrup-Thygeson.

– Ellers er jeg særlig opptatt av økt forståelse for forskningens rolle og betydning i samfunnet.   

Hun er også vitenskapelig rådgiver i Norsk Institutt for Naturforskning (NINA), og har jobbet som skogøkolog og konsulent i NORSKOG. 

Ellers kan det også nevnes at et av MINAs eksterne fakultetsstyremedlemmer, avdelingsdirektør Marit Kjeldby i Miljødirektoratet, er oppnevnt til porteføljestyret for Landbasert mat, miljø og bioressurser. 

Publisert - Oppdatert

Del på