Pris til professor Anne Sverdrup-Thygeson

Anne Sverdrup-Thygeson er blitt en viktig stemme for naturinteresserte i inn- og utland. Med festlige historier og en evne til å se det fantastiske i alle små ting, har hun åpnet øynene våre for insektenes vidunderlige verden. I dag ble hun tildelt Bonnevieprisen for sin fantastiske formidlingsinnsats. Sverdrup-Thygeson er den første kvinnen som får denne prisen. 

Professor Anne Sverdrup-Thygeson (t.v.) har blitt tildelt Bonnevieprisen av Norsk Biologforening (BIO). Her sammen med BIOs styreleder Hanna Elina Melteig (t.h.).

Foto
Tone Birkemoe

I celebert selskap
Bonnevieprisen deles ut av Norsk Biologforening til "personer, organisasjoner, informasjonskanaler eller et spesielt initiativ, som på en særdeles fordelaktig måte har fremhevet biologifaget i norsk offentlighet eller i norsk skole". 

Den deles kun ut i de år foreningen finner en verdig mottager. Tidligere mottakere inkluderer blant annet Erik Tunstad, Dag O. Hessen, Lauritz S. Sømme, Nils Christian Stenseth, Dag Boman og Knut Fægri.

Mangfoldig formidler
Professor. Vitenskapelig rådgiver. Doktorgrad i bevaringsbiologi. Foreleser i naturforvaltning. Blogger. Sakprosaforfatter. Fast inventar i Ekko og Abels tårn. Gjest i TV2s studio og på NRKs 'Lindmo'. Sverdrup-Thygeson har blitt et velkjent navn. Boka hennes er hittil solgt til 19 land over hele verden, og nominert til Brageprisen.

– Jeg har vært utrolig heldig som har hatt så mye flotte folk rundt meg til å inspirere og dele kunnskap og heie, både i fagmiljøet og blant journalister og kommunikasjonsfolk, sier hun. 

Landets første kvinnelige professor
Prisen er oppkalt etter Kristine Bonnevie, Norges første kvinnelige professor. Bonnevie leverte viktige forskningsbidrag om arvelighet og gjorde en stor innsats som populærvitenskapelig forfatter og fagformidler.

– Det er en helt spesiell ære å få lov å være den første kvinnen som får Kristine Bonnevies pris. Hun er et forbilde som forsker og formidler, men også som en som våget å gå foran.

Prisen består av et kunstverk og æresmedlemskap i Norsk Biologforening.

Bli med!
Sverdrup-Thygeson avslutter med å invitere flere med på laget. 

– Jeg vil gjerne tilegne prisen til alle de små og usynlige artene der ute, som er avhengig av at vi taler deres sak. Det er plass til mange flere på cheerleader-laget for sopp og småkryp!

 

Professor Anne Sverdrup-Thygeson

Foto
Håkon Sparre

Relatert innhold
Hun får oss til å elske insektene

Hun får oss til å elske insektene

Anne Sverdrup-Thygeson (51) har skrevet og snakket insektene inn i folks hjerter. Men at hun endte opp som biolog var ganske så tilfeldig. 

My book on insects sold to 24 countries!

My book on insects sold to 24 countries!

Insektenes planet, called Terra Insecta on the international market, is ready for the world :-)

Published 2. november 2018 - 14:55 - Updated 2. november 2018 - 15:00