30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø på NMBU

Seminaret vil feire prof. Salbus vitenskapelige karriere med en rekke foredrag om radiokjemi, radioøkologi, miljøkjemi og strålevern. Salbu har vært på universitetet i 30 år.

Seminaret er åpent for alle!

Brit Salbu er dr. philos. fra Universitetet i Oslo og professor i kjemi. Hun leder nå et senter for fremragende forskning - Center for Environmental Radio Activity (CERAD) ved NMBU.

Salbu er en engasjert forsker innen miljøkjemi og radioekologi og har vært leder av isotoplaboratoriet ved NMBU siden 1987, hvor hun har bygd en forskergruppe med stort internasjonalt nettverk. Hun har ledet NATOs miljøsikkerhetspanel, er medlem av Norges teknisk-naturvitenskapelige akademi og en fellow ved Royal Society of Chemistry, Storbritannia. Utenfor laboratoriet er hun en ivrig golfspiller.

Program

Professor Brit Salbu received the 4th IUR V.I. Vernadsky award in recognition of her outstanding contribution to the development and dissemination of Radioecology

IUR
Published 6. oktober 2017 - 23:39 - Updated 6. oktober 2017 - 23:51