Staudehagen bak Boksmia flyttes til Planteskolen

Av Ragna Berg

Staudehagen for undervisning bak Boksmia.
Filtkongslys (Verbascum thapsus), Praktsolbrud (Helenium) og Kransvakkerøye (Coreopsis verticillata) blomster vakkert i gult og oransje i forgrunnen
Staudehagen for undervisning bak Boksmia. Filtkongslys (Verbascum thapsus), Praktsolbrud (Helenium) og Kransvakkerøye (Coreopsis verticillata) blomster vakkert i gult og oransje i forgrunnenFoto: Ragna Berg

Det er ikke få studenter som har brukt tid på å pugge og lære seg stauder i undervisningsfeltene bak Boksmia. Til neste år blir sortimentet noe endret og staudene flyttet til Planteskolen på toppen av Åsbakken.

Ved flytting til Planteskolen samles undervisningsfeltene for sommerblomster og stauder. Klargjøringen av plantefeltene er i gang, plantingen vil starte til høsten og være ferdig sommeren 2020.

Med den nye lokaliseringen vil det bli bedre mulighet å gi plantene rett vokseforhold med hensyn til blant annet lys, skygge og jordforhold. Som en ekstra bonus vil også vedlikeholdet lettes og vanningsmulighetene bedres. 

Plantebruk endres over tid i takt med trender. For å følge med i utvilklingen vil utvalget i undervisningsfeltene bli fornyet i flytteprossessen. 

Du vil i løpet av høsten finne de fargerike feltene rett innenfor porten i Planteskolen - så følg med!

Les også: Forsker på grønne tak i Norges landskapslaboratorium NMBU

Vil du vite mer om de ulike områdene i universitetsparken og hvilke planter som finnes der? Da kan du besøke vår digitale parkutforsker.

Publisert - Oppdatert

Del på