Siste farvel

Når den tunge beslutningen er tatt i samråd med dyrlegen, er det viktig at selve avlivningen skjer i en så trygg atmosfære som mulig, enten på klinikken eller i vante omgivelser i hjemmet. Dyresykehuset - smådyr tilbyr dessverre ikke hjemmebesøk, men gjør det vi kan for at det siste besøket skal bli så rolig og verdig som mulig. 

Du som eier velger selv om du vil være til stede, eller ikke. Det samme gjelder også om det er barn i familien med sterk tilknytning til dyret.

Selve avlivningen foregår ved at dyret får en beroligende/smertestillende sprøyte. Dette er som regel ikke smertefullt. Etter noen minutter ligger dyret i dyp søvn og dyrlegen gir så en overdose med narkosemiddel. I løpet av noen sekunder er det hele over. De fleste dyreeiere ønsker at dyrlegen skal sørge for at dyret blir kremert. Dersom du ønsker det, kan du få asken tilbake i egen urne som du kan oppbevare innendørs eller grave ned ute.

Det lønner seg å ha tenkt gjennom på forhånd om man ønsker separat kremering eller ikke. Det mest praktiske er at alt papirarbeidet gjøres ferdig i resepsjonen, før man tar hunden inn og begynner på prosessen med innsovning. Da kan du som eier bare gå, når det hele er over og du er klar for å forlate dyret.

Veterinærhøgskolen har en avtale med krematoriet Kremo. Ved separat kremering får man en urne eller boks med dyrets aske i.

Fakturaen fra Kremo kommer direkte til dyreeier, urnen skal være klar til henting på Dyresykehuset når du som eier har fått fakturaen i posten. Ring gjerne og dobbeltsjekk, før du reiser og henter. 

Ta med bekreftelse på betalt faktura når du kommer og henter urnen.

Publisert - Oppdatert

Del på