Gratis kastrasjon av hannkatt

Av Camilla Wiik Gjerdrum

Bildet viser en katt med grå og brune farger.
Kastrasjon av hannkatt er viktig for å sørge for at det ikke kommer mange uventede kattunger.

Tirsdag 27. februar er det Verdens kastreringsdag. Da får du gratis kastrering av hannkatt. Er ikke katten din ID-merket, får du det inkludert! Vi ønsker å gi studentene våre mengdetrening. Førstemann til mølla. Vi har begrenset antall timer. Oppdatert: Fullt!


Det er mange eierløse katter i Norge. For å få ned antallet eierløse katter som lider på grunn av sult, kulde og sykdom, oppfordrer vi alle til å kastrere katten sin for å unngå uplanlagte kattunger.

27. februar er Verdens kastreringsdag. Hos oss får du gratis kastrering av hannkatt, og gratis ID-merking ved kastrasjon om katten ikke har chip fra før.

Tilbudet gjelder kun på tirsdag. Vi ønsker å gi studentene våre mengdetrening, slik at de er trygge når de kommer ut i klinikk som ferdige veterinærer. Førstemann til mølla, vi har begrenset antall timer!

Dette trenger du å vite før hannkatten din bli kastrert ved Poliklinikken ved Dyresykehuset – smådyr:

  • Katten din vil bli lagt i narkose og vil kunne få beroligende ved kastrasjon og under sitt opphold hos oss.
  • Katten kan få et normalt måltid kvelden før dere skal til oss. I tillegg skal den ha fri tilgang til vann. Gi en kvart porsjon med bløtfôr inntil to timer før levering hos oss, bortsett fra hvis du har fått andre spesifikke råd om fôring.
  • Katter bør holdes inne fra kvelden før.
  • Hvis ikke annet er avtalt gis eventuelle legemidler som vanlig dagen før, men ikke på morgenen før dere kommer til Dyresykehuset.
  • For dyr under 6 måneders alder eller spesielle sykdomstilstander kan andre retningslinjer gjelde. Følg da den informasjonen som er gitt fra resepsjonen.
  • Ved eventuelle infeksjonstilstander (ørebetennelse, hudbetennelse, diare, oppkast osv.), må du ta kontakt for klarering før en eventuell operasjon da dette kan medføre tilpasninger eller endringer av planlagt prosedyre.

Publisert - Oppdatert

Del på