Informasjon før kirurgisk, nevrologisk eller indremedisinsk utredning

Av Kristine Welde Tranås

Her følger informasjon som det er fint om du som eiere leser i forkant dersm dyret ditt skal inn til en kirurgisk, nevrologisk eller indremedisinsk utredning.

Utredningen inkluderer en grundig generell og spesiell kroppsundersøkelse. Prøver og undersøkelser ut over dette, vil vurderes av veterinær og utføres etter avtale med eier. Siden vi er et universitet, vil det alltid være studenter til stede, men de er aldri ansvarlige for verken utredning eller behandling/medisinering. Vi tar sikte på å gjøre undersøkelsene så rolig og smertefritt som vi kan for dyret.

Kvelden før utredning

De fleste pasienter som skal til utredning hos skal komme fastende, det vil si at de skal ikke få mat etter kl. 22:00 kvelden før. Hunden eller katten kan få et normalt måltid rett før dette tidspunktet. Det vil finnes enkelte unntak, for eksempel for pasienter med diabetes. Ta kontakt med oss om du er i tvil.
Ved annen dyreart, spør vår resepsjon.
I tillegg skal dyret ha fri tilgang på vann.
Katter bør holdes innendørs natten før.

Oppmøte og utredning

Du henvender deg i resepsjonen (hovedinngangen) til Dyresykehuset - smådyr ved tidspunkt for timebestilling. Dyr skal holdes i bånd eller bur ved opphold i vår resepsjon.
Fra vår resepsjon vil dere få nødvendige skjemaer til utfylling.

I skjemaet må du informere om blant annet:

  • Navn og dosering av eventuelle medisiner
  • Når dyret sist fikk medisiner
  • Andre sykdomstilstander som dyret ditt har
  • Tidligere narkose og eventuelle kjente komplikasjoner
  • Andre spesielle hensyn som du mener vi trenger å vite om

NB! hvis dyrets helsetilstand har endret seg etter at det er gjort avtale om utredning, må dette kommuniseres tydelig.

Du vil få en samtale med veterinæren før vi starter undersøkelsene. Der vil dere få informasjon om vårt arbeid, og en videre utredningsplan vil diskuteres og avtales. Det er ønskelig at eier blir med på denne samtalen, men dersom det ikke er mulig, må eier være tilgjengelig på telefon, slik at vi kan avtale videre utredning over telefon.

Opphold ved klinikken

I de fleste tilfellene vil pasienten legges inn om morgenen og hentes igjen om ettermiddagen, men noen utredninger kan ta flere dager eller noen pasienter er så syke at de må legges inn. Dette avtales med deg under konsultasjonen eller over telefon ila dagen.

Tepper, kosedyr og lignende som medbringes, kan bli tilgriset og sendt til vask. Vær derfor klar over at disse tingene kan gå tapt under oppholdet.

Hjemsendelse

Veterinær, dyrepleier eller student i klinikktjeneste vil leverer ut dyret ditt ved hjemsendelse. Du vil få skriftlig informasjon om utredningen og evt. videre plan, samt eventuelt resept og oppfølgingstime. Eventuelt vil denne informasjonen bli sendt til deg i etterkant av utredningen. Dersom det ikke er en veterinær som leverer ut dyret til deg, vil du kunne få en telefonsamtale med samtale om utredningen og videre oppfølging.

Billeddiagnostikk (røntgen, ultralyd, CT, MR) er ofte en del av utredningen av kirurgiske og nevrologiske pasienter. Disse studiene må gjennomgås av spesialist i radiologi, og svaret vil derfor foreligge på et senere tidspunkt. Du vil bli som regel bli kontaktet innen en liten uke.

Prisoverslag og betaling

Pris på utredningen er avhengig av hvor mye som skal gjøres. Veiledende pris kan innhentes fra vår resepsjon eller våre nettsider, og dere vil få et prisoverslag etter innledende samtale.

Omfattende utredning vil kunne gi økte kostnader. Veterinæren vil diskutere dette med dere i forkant og lage et prisoverslag som signeres digitalt. (Eventuelt kan vi skrive det ut slik at det kan signeres i resepsjonen). 

Du betaler for utredningen når du henter hunden/katten din. Gyldig betalingsmiddel er bankkort, kredittkort eller vipps.

Forsikring

Før inngrepet bør du ha sjekket hvilken avtale du har med forsikringsselskapet ditt.

Beløpsgrense og egenandel varierer fra selskap til selskap. Vi kan utføre direkteoppgjør med Agria, Fremtind, DNB, Sparebank1, Gjensidige, IF og Frende. Husk å notere polisenummer, slik at dette kan legges inn i journalen eller på forsikringsskjemaet som skal fylles ut når dyret skrives inn.

For andre selskap må dette avtales på forhånd mellom selskapet, deg som kunde og oss. Beløpet må overstige 5000 kroner for at vi skal kunne utføre direkteoppgjør med andre selskap enn nevnt over.

Publisert - Oppdatert

Del på