Bokprat: Skeiv på norsk 

Hvorfor heter det skeiv? Vi inviterer til en blanding av homohistorie og språkhistorie når Lars Helge Frivold (NMBU) tar for seg ordets historikk og utvikling.

 

Dato:

Sted:

Universitetsbiblioteket, Veterinærbygningen

Adresse:

Elizabeth Stephansens vei 15, 1433 Ås

Kontaktperson:

Birgit Hvoslef Dahl

I norsk har vi det enkle ordet skeiv for det som i mange andre land kalles LHBT, LHBTQIA+ eller andre tunge bokstavrekker. Hvordan ble det slik?

Sammen med filolog og forfatter Kristin Fridtun har emeritus Lars Helge Frivold fra NMBU gjort et dypdykk i bøker, tidsskrifter, aviser og arkiver for å finne forklaringer og følge uttrykket skeiv så langt tilbake som det kan spores. De har også spurt tidsvitner.

Deretter har de fulgt skeiv framover i tid – fra et sjeldent slanguttrykk til et omstridt normalord som i dag brukes helt opp på regjeringsnivå. Resultatet er en bok som slippes sommeren 2023.

 

Arrangementet er en del av Follo Pride og Frivold deltar for å snakke om ordet skeiv, og hvilke samfunnstrender og hendelser som har ført oss dit vi er i dag. Velkommen til et hyggelig foredrag som blir en blanding av homohistorie og språkhistorie i skjønn forening. 

Foredraget er gratis og åpent for alle. Ta med matpakka, vi server kaffe og sjokolade.

Velkommen!

Se alt som skjer på biblioteket

Del på