Framtidens kosthold

NMBUs arena for bærekraftige matsystemer inviterer til seminar om Framtidas kosthold den 21. september på Vitenparken!

Dato:

Sted:

Vitenparken, NMBU

Kontaktperson:

Caroline Karlsson

Hvilken miks av planter, kjøtt og «futuristiske» matkilder fra cellebasert landbruk skal vi spise i framtida? De Nordiske Kostholdsrådene som ble presentert sommeren 2023 skulle for første gang ikke bare legge helse, men også bærekraft til grunn for anbefalingene. Kostholdsrådene og andre rapporter som har kombinert fokus på helseeffekter med andre dimensjoner av miljømessig- og sosial- bærekraft er møtt med mye debatt.

I dette seminaret vil vi diskutere mulighetene for en mer bærekraftig produksjon av planter, kjøtt og andre matkilder i Norge i framtida og samtidig belyse hvilke utfordringer og muligheter det innebærer for norsk landbruk.

Paneldeltakere:

  • Anne Kjersti Uhlen, Professor NMBU
  • Hanne Fjerdingby Olsen, Postdoc NMBU
  • Sissel Beate Rønning, Seniorforsker, NOFIMA
  • Eirik Magnus Fuglestad, Forsker II Ruralis
  • Ordstyrer: Andrew Kroglund

Dørene åpnes kl. 15.00, panelsamtalen starter kl. 15.30, og holder på frem til 17.00.

Seminaret er åpent for alle og holdes på norsk.

Del på